< Till bloggens startsida

puss

Till alla par

Vad heter ni? Malin & Daniel
Hur träffades ni första gången? hm den första gången vi såg varandra var när vi var små, och sen på senare dar blev vi bekanta när jag och linn hamnade i rangsby en kväll!
Hur länge har ni varit tillsammans? ½ år + 3 veckor
Är ni förlovade? nej
Har båda körkort? nej
Isåfall, vem kör bäst? -
Kommer du ihåg er första kyss? Joodå ;)
Vem sa "Jag älskar dig" först? han
Vem är äldst? han
Vilka stjärntecken är ni? väduren och tvillingarna
Vem fyller först på året? jag
Vem är längst? han
Vem sjunger bäst? öhm, kanske båda?
Håller ni i handen på stan? vi är inte så ofta på stan men jo
Kände ni varann innan ni blev ihop? haha joodå!
Vad har ni gemensamt? mycket!
Blev du kär vid första ögonkastet? nope
Har ni någon speciell låt? jo


Har ni stora framtidsplaner? njaäjo
Har ni gråtit i varandras armar? jo
Har ni varit utomlands tillammans? nej
Vilket är ert bästa minne tillsammans? många fina minnen <3
Vem lagar bäst mat? han
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? myser eller är ute
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? jo
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? nä inte så långt
Blir du lätt svartsjuk? öhm, tyvärr jo
Brukar ni bråka? bara små tjafs
Ringer eller SMS:ar ni mest? båda men mera sms
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? ja tycker hela han är fin, men magen är snygg ;)
Brukar någon av er prata i sömnen? njä isf jag?



tihihi, jag älskar dej!

Så var helgen över då..

Det blev inte att åka ut och köra något alls igår eftersom bilen var full. Så först blev vi ganska pissit sura men sen när vi kom på något att göra blev det ju mycket bättre vi satt mest och ålade oss på golvet tror jag haha. MEn sen började vi mixtra med webkameran och det ena med det andra blev ju kul. Sen när vi började fundera på att göra en smörgåstårta kom de och hämtade oss så det blev ingen tårta. Vi skjutsade då hem Emma och sen åkte vi också hem eller jag åkte till Daniel då. Så det blev en lugn kväll men det var också skönt, kanske man inte är så trött imorgon då.
Ja föresten igår satt vi också och lyssnade på EMD och Danny som är Emmas nya favoriter och nu kommer ju också jag bli ett fan av dem sitter just nu ovh lyssnar på Danny - Tokyo och den är ju helt klart skitbra tycker jag. Och även EMD's låtar är bra så det blir väl min framtid de nu också.
Idag har jag varit hos Daniel på dagen och vi har kollat tv, ätit, sovit, letat några skoterdelar på netet och jag har försökt översätta finska som gick sådär kan jag säga. Vi har också varit ute och fixat en skoter och lite smått och gott. Sen när jag kom hem åt jag och nu sitter jag bara här och lyssnar på Danny och skriver lite yrkesprov arbeten som jag skulle behöva få klara snart. Men inte kan man ju ta allting så hårt det blir bara att hoppas på det bästa!
Sen har jag idag också funderat varför jag inte började på bygg som jag ville jag har ju som hamrat och sågat sen jag var liten och varit intresserad av det och hjälpt min bror och tycker det är skitkul att bygga och riva men, känns inte så kul men jag tror nog jag har en bättre framtid innom detta yrke eller jag hoppas de. Skulle ju behöva studera vidare som sjuksköterska då men... äh långt tills det nu!

Nej nu ska jag se om jag har någon bild att ploppa upp här som får bli dagens bild och sen ska jag försöka mig på detta arbete och sen blir det att kolla på Wallander ikväll!


Det fick bli Tuuri godiset!

Lördag

Idag blev vi tvungna att stiga upp typ halv nio för att Niclas och jag skulle åka till Tuuri eftersom han skulle köpa ett PS3 så vi var där typ 2 timmar eller nåt och jag handlade då penslar, hårspray, luktgranar och en alla hjärtansdag present åt Daniel. Vi kom hem lite efter 4 tror jag och då åt vi bara och sen gicka jag i duchen och då kom Emma hit och sen dess har vi bara suttit här vi skulle nog kanske ut med Didde och Daniel men jag vet inte hur det blir med det nu just. Men nu ska jag ladda upp några bilder...


idag är det 14 år sen du försvann från mig..


en stycken Emma!

Nu e de slut på veckan, dags för freedaagsmyys!

Idag var det skoldag för SH09B så det blev att stå och vänta på halv 8ans buss och frysa tårna av sig. Sen åkte vi iväg och när vi kom till skolan fick vi sitta och vänta en halvtimme innan vi började. När vi väl började hade vi bäre typ en föreläsning om yrkesprovet och det var invecklat må ni tro. Sen delade vi in oss i grupper så den som hade Cristina som handledare var en grupp och de som hade Eva var en och så vidare. Vi började då planera vårt yrkesprov och skrev upp lite varför man hade en viss sak och hur man skulle göra och så vidare. Sen ska vi skriva på dator den här planen och försöka få in alla kriterierna som vi har fått och blabla.. så det är krångligt!
Men nu idag orkar jag inte tänka mera på det fast man borde men så är det. Ikväll kommer Daniel och jag vet inte riktigt vad vi ska göra antingen bara slappa eller så kanske vi åker ut eller rent ut sagt bakar någonting ?

Sen imorgon blir det att stiga upp igen och åka iväg till Tuuri eftersom min bror ska kolla på ett playstation 3 och jag ska ha några penslar, kanske några färgadepapper och lite allt möjligt jag hittar.
Men nu är det facebook som gäller, tjingeling!

Nikon D3000

Hej halå!
Idag slutade jag redan halv 2 jag fick en såkallade hemläxa istället. När jag kom hem tog jag ackan ur laddaren och satte igång att komma underfun med min kamera. Jag började läsa lite i manualen och provade lite på samma gång men jag kom fram att man lärde nog sig bäst genom att prova sig till fram på den tyckte jag. Först blev alla kort suddiga och svart, men jag kom underfun med mera och mera så nu ser man åtminstone vad som finns på bilderna men jag är absolut ingen skicklig fotograf men säkert blir man bättre med tiden.
Är stolt över min nya kamera och det kommer nog säkert bli det bästa köpet detta år. Så jag har inte mycket att berätta om den här dagen eftersom jag mest har tagit kort och funderat. Men jag har faktist hunnit kolla lite på uppgiften i den här praktiken men inte vet vet jag riktigt hur jag skall skriva så jag måste snacka lite mera med dem imorgon om det. Jag har också yrkesprovet ganska så klart, bara dagarna som är lite ovissa!
Nu ska jag ladda upp några av mina nybörjar bilder som det heter.








Måste prova ta kort på en människa också, så då blev det mamma!

Tisdag

Denna dag är ingen vanlig dag eller förståss har jag ju varit på förskolan och allt det där men sen efteråt var jag hos farmor och farfar en stund och sen jick jag in och åt lite smått. När mamma kom från jobbet åkte vi iväg till Fotoquick eftersom Patrik skickade idag att mitt kamera hade kommit. När jag kom dit gick vi genom några olika saker och sen gjorde han ihop ett bra paket för bra priser till mig. Jag fick en kameraväska med + 8 GB minneskort, kamerakit då för 535 euro så det var ett bra pris tyckte jag. När jag var klar där åkte jag iväg till Johanna vi skulle åka och pulka men det blev inte så vi tyckte nog det var för kalt så vi pratade bara och sen färgade jag hennes hår mahogny brun och det gick bättre än förväntat skulle jag säga.
Sen gjorde vi en sodastream och åt en bulle som hon hade bakat och sen kom min morsa och hämtade mig.
När jag kom hem kollade jag lite mera på mitt kamera men nu måste jag ladda ackan så det blir inte att ta några kort förräns imorgon då.  Lite nytt för mig att skriva på den här datorn jag är nämligen på min brors, jag har ju nog haft en stationär jag förr också men jag har ju vant mig vid laptopen nu så det här är lite ovant. Orsaken till att jag är på den här är att min bror gör om min dator tror jag nästan.

Måste kolla så inga bilder försvinner :S

Saknar!


Helg + måndag

upps har inte hunnit skriva någonting denna helg, eller säkert skulle jag ha hunnit men det har helt enkelt inte blivit av.
Fredag: Slutate på förskolan lite före 2 och då gick jag hem och bara satte mig ner tror jag sen åt jag mat och gjorde mig klar och sedan kom Daniel och Macke och hämtade mig och så åkte vi efter Linn och Emma också. Vi åkte till böle för att titta på böle och närpes revyn och vi kom såklart sist, eftersom de här gubbarna inte är så stressade (skyller på dem). Revyn var 1½ timme lång vilket var helt passligt och den va nog också rolig. Simon och Johanna var också med oss och kollade. Efter revyn åkte vi till näsby och körde där av och ann några varv och kollade på näsbyfolket och militärfolket, vi pratade också lite med Kenneth och Alexandra och så var det nog en till med men kommer inte på namnet nu. Efter allt detta åkte vi hem och kollade film sen sova!
Lördag: Daniel och jag steg bara upp och jag packade lite, sen åt vi och så åkte vi iväg till honom för att elda eftersom hans föräldrar var till sverige (även förra helgen). Hos honom ''tållade'' vi nu bara på men lite allt möjligt t.ex. diska, damsuga, torka golv, plocka och vara datanörd + tv. Sen var vi nog ute några varv och så var Johan dit och då åt vi mat som Daniel och jag hade lagat. Sen gick jag i duschen och började göra mig klar inför kvällen, Daniel stressade mig och sa att jag måst skynda på för att bli klar och då gjorde jag de så vi var klara fort. Vi åkte då lite tidigar dit vi hämtade också Linn, Macke, Johan, Madde och Daniel A. När vi kom dit satt vi bara och sen började ''programmet'' vi åt gröt, sjöng, pratade, kollade på revy, de hade någon lek, drack kaffe och fick julklappar så den såkallade Grötfesten var nog lyckad. Efter den där en 11 tiden åkte Didde, Toffe, Daniel, Linn, Macke och jag till Daniel och då kollade vi någon film och bara pratade om allmänna saker. Senare på kvällen gjorde vi det dummaste vi någon gång har gjort men roligt var det haha, Didde hade ju nämligen Taxi körning den kvällen så då kom vi på att vi skulle åka med honom till Teboil för att äta så det gjorde vi ju och det blev hela 50 euro för den resan + maten! Vi kom väl hem där en halv 4 tror jag.
Söndag: Vaknade typ 10 och kollade tv sen eldade vi och klockan 12 kom Daniel föräldrar hem så då åt vi frukost och sen packade de upp sakerna de hade handlat och satt där och pratade och kollade genom allt. Jag fick godis, järntråden min och nagellack av dem. När vi hade kollat det gick jag och spelade ps2 och sen åt vi mat och en stund efter de kom min mamma och hämtade mig.

Så helgen har varit rolig, som oftast!

Måndag: Inte alls lika kul när man måst stiga upp halv 7 och göra sig i ordning. Den här dagen på förskolan har vi varit till biblioteket, lekt och så har min handledare varit dit och pratat med mig och Ulla. Sen gjorde vi det vanliga och 2 gick jag hem.
Kastade in mat i mig sen bar det av till Näsby för att handla mitt Nikon d3000 men han hade inte det då p.g.a. en sak så på onsdag får jag det. Så nu måste jag bara bestämma mig om jag ska ha med ett Tamron objektiv 70-300 mm det kostar 200 euro extra!

mår illa illa.

Har haft huvudvärk i flera dagar nu så det har varit ganska tungt att vara med alla barnen men det har gått. NU har jag ätit för mycket candy king för just nu mår jag rikitigt illa. Förstår inte varför man alltid ska äta så mycket man kan som inte bara ta ett eller två nej hela påsin tills det är några kvar där nere i bottnen. Och dessutom kan man inte köpa en liten påse, nej påsen ska var stor och dyr då är det bra. åååh blir så galen av mig själv!
Denna dag har varit mer eller mindre ett litet kaos på förskolan eftersom det har varit många barn och andra vuxna personer och inspekterat och sådär. Så rutinerna blev lite annorlunda idag men det gick nog ändå.
Ikväll blir det spinning för mig, skönt när man  har ätit såå mycket godis kommer väl spy upp det eller något. Måste väl nog börja motionera lite mer nu och speciellt träna armarna och magen och varför inte benen också! Ikväll blir det nog att stå på apparaten som skakar på flesket i 10 minuter också och kanske några situps också.


Nej nu ska jag ta mig i kragen och sticka lite grann så jag får börja med sockarna någon gång.
Passade också på att lyssna på denna låt; Akon - Nosy Neighbour (Prod. By David Guetta) eftersom Jerry föreslog den på facebook.

Jobbigt liv!

Är riktitgt trött nu det tar nog på att stiga upp halv 7 alla morgnar och göra sig klar fastän man går och lägger sig 10 - halv 11 tiden. Har varit ganska trött idag och huvudvärk. Men jag tog mig till näsby för att fråga om kamerat men patrik var inte där då så det får vänta ett tag. Sedan åkte jag och simmade med simone och det gick nog ganska bra efter att vi hade kommit i vattnet. Men såklart efter de var vi ju och handlade lösgodis så det blev ju ingen nytta av simningen då. Imorgon skall jag på spinning till gymmet det blir roligt.

Igår var tommy hit då och kollade på mattan och tog med en bit han skulle kolla på jobbet om han hittade något och så ska han höra av sig. Hoppas det finns men knappast..

Nej nu ska jag sluta flumma här är så trött. Ska kolla lyxfällan klart nu och sen blir det läggdags.

Bloggredigerande!

Har hållit på med det här i flera timmar nu ikväll, läst genom html koderna och så vidare så lite bättre blev det men inte som jag vill ha det men jag måste fortsätta att försköka.
Läroplanen hart jag inte läst genom, vantarna har jag inte sticka och jag har inte städat upp i mitt rum tills Tommy kommer imorgon :/ kanske jag hinner lite imorgon bara han inte kommer så tidigt då.

Just nu; Tjocka barn - för feta för lek
+ en kopp med varmt vatten, carmolis och honung!

Förskyld! ;(

När jag vaknade imorse kände jag av en liten förskylningen och det var ju inte precis roligt. Jag steg upp efter en stund och åt, borstade tänderna, klädde på mig och gick iväg helt enkelt det vanliga. Jag kom dit i tid fastän jag inte trodde de och då fortsatte dagen som de flesta andra eller denna dag gick mera automatiskt än vad de andra har gjort. Var med och hämtade maten idag också det var ju också lite lärorikt ifall man hamnar på det jobbet någon dag. Sedan sydde jag lite på de här dynorna idag också så barnen får dem snart och efter de blev det kaffe och sen gick jag hem.
När jag då kom hem idag där en halv 3 så hade jag huvudvärk, frös, ont i halsen + lite snorig så då blev det att ta en ''carmolissked'' och sen en burana och halvligga i sängen. Skulle inte alls vilja bli sjuk nu så man måste arbeta in praktiken och allt sånt. Har antagligen blivit sjuk av för lite påklädd, Emma och jag var och skidade igår till vargberget och då började jag frysa ganska så fort nästan med det samma så det är väl nog där min förskylning har kommit ifrån. Idag pratade Niclas och jag om att åka till tuuri på lörda eftersom han ska handla ett playstation 3 och jag vill kolla på typ allt inom det tekniska. Ja förästen idag så kollade jag i en pyssel katalog på förskolan och där hittade jag då acrylfärg som jag kanske ska beställa det var en par burkar och det kostade 26.- så det var ju inte hela världen men klart de är pengar.
Just nu sitter jag och läser genom förskolans läroplan i hopp om att lära mig och förstå och kunna göra denn uppgift snart. Samtidigt som jag kollar på Grey's anatomy och lyssnar på Lady GaGa - Bad Romance så det fungerar ju inte sådär riktigt bra men det går ju.
OCH förästen idag på förskolan har jag gått och dagdrömt om den här hunden  som Daniels mamma ville ha (inte för att det alls är säkert att hon tar någon) men Daniel sa att hon ville ha en tax och då var vi och kollade på dem på blocket och guu va de är söta, jag hoppas sååå att hon tar en. Ni kan ju tänka er då om jag handlar min kamera nu snart så den hunden kommer växa upp med ett kamera i fejset alla gånger jag är där. Nååh jag vill också ha en hund att gosa med ;)

Nej nu ska jag jobba mig igenom denna läroplan och så ska jag se om jag får mina vantar färdigt stickade..


hos Daniel!

upps nu har jag inte skrivit sedan i torsdags och idag är det söndag, ursäktar min dåliga uppdatering.
Okej, denna helg har jag då spenderat här hos Daniel och jag hade nog tänkt att vi skulle ha hunnit göra mycket mer men tyvärr har vi inte hunnit med så mycket men ändå än skitlyckad helg.
I fredags skjutsade mamma hit mig efter att vi har varit och handlat (hon brukar inte skjutsa mig dethär är första gången eftersom vi var och handlade) När jag kom hit började vi laga mat för då hade ingen av oss ätit men det blev ju ingen avanserad mat det blev hamburgare. Sedan på kvällen minns jag inte riktigt om vi bara tittade tv eller om någon var it, ganska läskigt att ha så kort minne. Nåja på lördagen när vi vaknade åt vi och sen åkte vi iväg till Håkan för att tanka och köpa lite snacks. Sedan åkte vi ut med skoter och jag var livrädd, jag har ju nog suttit på förr men den här gången gick det ännu hårdare så lite skraj var jag nog. Macke kom hit då och så åke vi iväg till en grillstuga och Didde och Kenneth var också med. Vi grillade korv och vissa drack en öl och sen när vi hade suttit någon timme åkte vi hem och didde och macke kom med för att dricka kaffe dom åkte väl hem där en 6 tiden och jag gick i duchen. Det var meningen Johanna och Emma skulle komma senare på kvällen och vi skulle kolla film men det blev det inget av. Så det blev bara didde som kom hit där en halv 8 tiden och var ända till halv 11. Man kan kalla det för ett litet minlan eftersom de satt med laptoparna och jag kollade tv. Sedan när han åkte kollade vi bara tv och sen gick jag och la mig för jag var riktit trött. Imorse åt vi bara och nu sitter jag här och skriver och kollar på tv på 3an vet inte riktigt vad det heter men. Daniel är ute och kör skoter, det ärväl säkert skitroligt nu när det är snö så, skulle också vilja köra men det är nog livsfarligt det är ju inte precis som ett litet moped heller.
Men nu ska ja höra mig för vad att göra i kvällen!

Love Malin.



plusgrader, oh my god!

Idag har det varit ootroligt varmt! När vi skidade idag på förskolan fick jag så varmt så varmt och imorgon ska vi och skrinna så får se då, får väl värmeslag. Annars idag har jag bara gjort det vanliga eller jag har läst saga, sytt kuddar på maskin, ritat av bilder till barnen o.s.v. Såhär efter förskoledagen har jag stickat på mina vantar som ni får bild på någon annan dag och så har jag sytt ett fodral som passar både åt min iPod och mitt kamera så de ska ni få se. Det var enkelt gjort (bara att symaskinen krånglaade lite men annars) tygerna har jag tagit hos farmor det är nämligen ett annat tyg innuti så det ska se bättre ut.
Imorgon är det då äntligen freedag! och jag ska packa ner lite saker som jag ska ta med till Daniel och så åker jag till honom och är där över helgen tror jag bestämt! Vet inte vad vi ska hitta på men det brukar bli att snickra ihop något, skratta, spela, äta, sova, kolla på tv, leta en bil till mig och bara prata för dagarna and I love it! ;)

Har inte så mycket att säga just nu, har tänkt på saker jag ska berätta här hela dagen idag men såklart när man sätter sig ner och ska börja skriva så försvinner allt och det blir rörigt det har ni säkert varit med om själva, ungefär som när man skall skriva en uppsats i skolan.
Men nu ska jag sluta babbla och ladda upp en bild på detta fodral.

Love, Malin


Bilder







En riktigt härlig vinter nu i år! Måste ju bara passa på och ta kort!



Luffarslöjd, en skål!
Men den blev lite sned men inte kan man rå för att det var första gången.

tjugondag knut

Denna dag har varit något liknande mot igår men idag har jag talat mera, skidat mera och gjort mycket mera helt enkelt. Vi firade tjugondag knut idag och sopade ut julen, vi räknade ner från 10 och så släckte vi granen och sen släkte vi tro hopp och kärlek på samma vis. Barnen gillade att springa och tävla om vem som hittade julsakerna först så det blev roligt. Sen gjorde vi 2 tårtor med barnen och sen åt vi upp dem och sedan hade vi typ skattjakt när ulla och jag hade gömt hjärtan med godis i över hela stora rummet och då fick dom leta, och även vi 3 fick varsin.

Nu när jag kom hem såg jag på vägen här att jag nog måste gå ut och ta kort av trädet vårt som är alldeles vitt och fint! Måste nog passa på att ta några kort nu. Jag ska väl snart handla ett systemkamera men det blir väl ett Nikon D3000 nu istället. När jag får det kamerat blir det nog många kort skulle jag tro. Igår hämtade jag mina framkallade kort hos fotoquick och dom var nog bra men vissa var ju nog lite suddiga och så men några är ju tagna med johannas kamera som är mycket bättre.
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra skulle kunna åka och skida eller skrinna men med vem? någon intresserad?
Eller så kanske jag gör någon luffarslöjd sak eller de kanske jag gör redan nu, spikmattan ska jag också lägga mig på det blev inget igår av den så :/ Och ikväll skall jag också kolla Roomservice det är så j*evl* kul att kolla på inrednigsprogram.

Nu korttagning..

Händelserik dag!

Dagen började med att jag steg upp halv 7 och gick och åt rostat bröd med ost och en villis ;) Sedan borstade jag tänderna och lade upp håret och sen klädde jag på mig och under den tiden tyckte inte Daniel om mig när jag hade lampan på, det är olika från dag till dag vem som klagar på  lampan om morgnarna. Sen ytterkläderna och skidorna i handen och jag traskade iväg till Yttermark Förskola för praktik dag 2. Denna dag gjorde vi något liknande som igår, vi målade, sydde, spelade, lekte, åt, klädde på och av, pulkade, skidade och lite sånt. Sen blev det diskning för mig idag också och klippning av hjärtan och imorgon sopar vi ut juulen! Det blir säkert roligt för alla barnen.
Idag slutatde jag halv 3, var lite på övertid p.g.a. alla hjärtan men det gör inget. Efter denna dag gick jag och hälsade på hos farmor och farfar och sen lagade jag mat och fick bevis på att jag absolut inte kan koka, ni kanske tycker jag e dum när jag inte ens kan koka makaroner men så är det dom kokade helt enkelt över!
Efter maten åkte jag med Simone till Näsby och vi gick till Run&Go och gubben hade inte väst skrinnskorna men han gjorde det då istället. Sen fotoquick och hämta mina framkallde kort som nog blev riktigt bra tycker jag.
Efteråt promenerade vi iväg till Simhallen och simmade 1km och det tog ungefär en timme om man räknar med ett varv i terapibassängen också!
Efter denna träning var vi sluta och nöjda men såklart traskade vi iväg till Näsby och vidare till Casa och åt pizza men vi lovade oss själva att det skulle vara sist gången!! Måste nog sluta äta sånt där nu och börja träna lite smått, byxorna går ju snart inte på längre :/
Skulle behöva börja med Zumba här hemma jag har ju dvd filmen och det är bra förklarat och visat hur man gör men  det blir ju liksom inte av. Men nåja kanske jag försöker.

Ikväll blir det att slöa ock kanske ta ett varv på spikmattan, har så ont i nacken och ryggen.
Idag har jag också fått sommarjobb på Botnia Grönsaker, väldigt stolt! behöver pengar så.. ;D
Och idag fick jag också veta att ett Nikon D300 kmr att kosta långt över 1000 euro till och med 2000, så det blir nog att tänka om och kanske inhandla ett Nikon D3000 istället.

Nu ska ni få se på mitt luffarslöjd arbete igår, Daniel hjälpte också till lite ;)


Den färdiga ljusstaken!

Foten

Toppen!

Praktikdag 1

Hej halå! Idag har jag varit på min första praktikdag på Yttermark Förskola och det skulle jag nog säga gick riktigt bra faktist, mycket bättre än förväntat. Först när jag kom lekte jag bara lite med barnen och presenterade mig inför de barnen som var på morris. Sedan åt de morgonmål och jag plockade då undan lite och så sen kom förskolebarnen till 9-tiden och då hade vi samling och lekte någon lek och något sånt. Sedan gick vi ut och då blev det pulka för hela slanten! eftersom det var så varmt idag gick det ju bra. Sen mat och så sydde vi och lite sånt så dagen flöt nog på skulle jag säga. Jag slutade 2 men jag började ju halv 8 också och följande dagar framåt blir det från 07.15-14.15 så det är ju ganska bra så hinner man göra något annat på dagen också.
T.ex. Idag när jag hade slutat åkte mamma och jag till Näsby på några ärenden var till botnia grönsaker och lite sånt, sedan åkte vi till Run&Go och lämnade in mina skrinnskor för att vässas, sedan halpa-halli och dagfördrev lite och då kom Johanna och så åkte vi till fotoquick och framkallade kort och talade om en systemkamera som han skulle ringa om imorgon. Så får se då om det är för dyrt eller om ekonomin tillåter. Den tillåter väl det mesta man vill ha men sen så står man där utan pengar då men nåja, leva livet medans man är ung heter det ju!

Ikväll kommer kanske Daniel hit om inte annat blir det spikmatta och luffarslöjd tror jag bestämt. Annars pratade Johanna och jag idag om att åka och pulka men jag ska se med Daniel, just nu är jag ganska så trött men det skulle ju nog vara roligt att åka och pulka nu när det är snö.
Nej nu ska ja jör nå å slut siti shen!

Ett ½ år med min älsklings Daniel idag, puss på dej!


Bilder


Daniel, Alexandra & Emma
Didde, Macke, Kenneth, Jim, Jonas, Toffe & Emme

Ja härregud kan man väl nog säga!

Kenneth, Emma & Alexandra

Patrik, Jonas, Sofia, Emme & Sabina

Det här är från ett av festen i skidstugan på den sista tiden, den här gången var det skitskoj!

Söndag

Lördagen blev först en stund i rangsby men sedan åkte vi till bodbacka till Emma W och där var det härlig stämning, vi var där en stund och sedan åkte vi till teboil och sen åkte jag till Daniel. Idag har det inte varit någon rolig dag.. det blev inte riktigt så bra igår med allt så det jag älskar mest höll på att försvinna från mej. Men jag ska väl försöka skärpa mig då..
Farmor och Farfar har varit in på mat idag å, inget speciellt precis bara pratade som vanligt och jag var trött så nu sotter jag här medans mamma är ut och går. Känns ju inte riktigt bra men jag klarar inte av det idag, tårarna kan börja rinna och då orkar jag inte förklara.

Imorgon börjar 6 veckors dagispraktik, får hoppas det går bra även fast jag inte är på humör just nu.

nä nu orkar jag inte mera..

En stycken helg

Ja nu var det helg igen, över hela det här jullovet har det kännts som om det bara har varit helger vilket nog har varit skitskönt! Nu har vi varit i skolan två dagar och orsaken till att jag inte skrev i torsdags var för att jag hade bara med mig iPoden till vasa och med den kan man inte skriva några inlägg. Igår skrev jag inte p.g.a. datoren den ville inte starta men jag fick den när jag testade nu imårse så den var väl nog bara trött. I torsdags så var vi i skolan tills 3 och så tog vi halv 4ans buss in till stan, vi gick och åt med detsamma så det har blivit väldigt mycket skräpmat nu på sistone skullle nog måsta sluta men. Senare gick vi bara i affärer och jag köpte ingenting denna kväll faktist eller jag var ju ute efter keramikfärg men det fanns inte vit som jag skulle ha bara svart men jag tog inte den då heller. Sen efter många om och men tog vi oss till stenhaga med internatspersonalen eftersom Johanna och jag var ute efter att kolla på systemkameror men den jag vill ha fanns inte i någon affär men de kunde beställa men jag ska kolla här i Näsby först. Igår var Daniel och jag ganska slöa eller vi spelade kort, kollade på tv, och så var vi ut och gick och sen kollade vi Hem till Midgård och senare Wallander och åt CandyKing ;)

Ikväll blir det fest igen i skidstugan så får se då hur det blir, det blir väl det vanliga folket och så kanske vi hör oss för med några andra också! Hoppas på att det blir kul, jag ska snart ringa till Emma och se om hon kan komma ner hit ikväll före vi åker vi åker dit med Simon, Johanna och Mell tror jag.
Sen imorgon så är vi antagligen hos Daniel och då blir det väl nog bara slö och sen ska vi äta mat hemma hos mej med farmor och farfar, gott!

Men nu ska jag lägga mig på spikmattan kanske? om jag inte lämnar här då förstås..

År 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jodå, ganska många crazy things

2. Höll du några av dina nyårslöften?
har aldrig några nyårslöften

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej

4. Dog någon som stod dig nära?
nej

5. Vilka länder besökte du?
inget

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
aa då

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
11/07

8. Vad var din största framgång 2009?
vet inte riktigt

9. Största misstaget?
haha ja dedu, minns ja bra men vill gärna glömma sånt onödigt skit

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
många förkylningar och en assfaltskada i foten som blev brännsår och 3-4 veckor på kryckor och resten av sommar halt och bandage. Dessutom simma med plastpåse hela sommaren (Y)

11. Bästa köpet?
iPod kanske?

12. Vad spenderade du mest pengar på?
kläder, fest, elektronik och maat

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
vänner & Daniel

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
sexy bitch, hotel room service, hon älskar snabbt, jag ringer på fredag. åp postin in myön å många fler

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
helt klart gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
festat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
vet inte

18. Hur tillbringade du julen? 
mamma, niclas, moster, daniel och KG

19. Blev du kär i år?
aadå! bäst som ha händ me Daniel <3

20. Hur många one night stands? 
sysslar inte med sånt

21. Favoritprogram på TV?
2½ men, prison break

23. Bästa boken du läste i år?
twilight

24. Största musikaliska upptäckten?
green day

25. Något du önskade dig och fick?
joodå många saker!

26. Något du önskade dig men inte fick?
hmm.. vet inte? eller joo en rosa verktygslåda

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
nget speciellt, fick en prsent av Daniel! kan ni tänka er det var 14 april och vi blev tillsammas 7 juli ;)

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
nja tror int? eller jå..

30. Vad fick dig att må bra?
vänner&Daniel

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
nå ingen

32. Vem saknade du?
pappsen skulle ju gärna ha fått funnits med

33. De bästa nya människorna du träffade?
klasskompisarna typ och Sofiee

34. Mest stolt över?
vet inte

35. Högsta önskan just nu?
åka till södern eller sverige

jag har verkligen ingenting att göra just nu, eller jag kan ju packa men det är inte så mycket och inte roligt heller så därför gör jag det inte.
Jag blir snart galen på detta rum jag vill göra om! men de här förbaskades skåpen dom ska ut och då är problemet att det inte finns någon golvmatta eller några listor där bakom och då är det här ett gammalt hus så det finns såklart inte samma listor eller golvmatta längre and that sucks! men jag ska göra allt för att få det omgjort allt jag begär är vita väggnar! + att skåpen är borta då..
då kan jag inreda mitt rum med nygammal stil och dekorera precis som jag vill. Då kan jag göra mitt luffarslöjd, dekorera krukor , sy och alla möjliga pyssel! I would love it!

oj nu skickade Daniel! tror mitt liv har börjat kretsa runt denna sötis. Men ni behöver inte vara rädda ja glömmer aldrig bort mina vänner så de så!

Släktingar

Idag åkte Daniel redan klockan åtta p.g.a. jobbet såklart. (Han kom nog igår i allafall, hans bror fick tanka bilen åt honom så de va ju snällt) Så honom får jag inte se förrän fredag nu då eftersom vi börjar skolan imorgon så då blir det att åka iväg till Gamla Vasa igen och studera två dagar och sen blir det helg och så praktik i sex veckor, gud så skönt det ska bli!
Klockan halv 12 steg jag upp och skulle börja ''städa'' lite av de saker som vi lämnade igår, vi orkade inte städa allt D och jag eftersom vi tyckte att vi skulle kolla film och så kom vi på att vi behövde chips och godis så då åkte vi iväg till tb och handlade, älskar deij! Efter städningen började jag kolla de Riverside avsnitt som jag inte hunnit kolla och de var skitbra synd att de är slut nu. Men om någon vill kolla så ska ni skynda er att gå in på svt play -> Riverside -> avsnitt. Det är sklitbra!
När klockan blev 1 kom Faster, Tom, Alexander, Benjamin, Sebastian och Oliver och sen också Ove och Camilla. Vi pratade bare sen drack vi ''kaffe'' och åt kinuskipaj och lite smått och gott. Idag då under tiden att de har varit här har jag försökt kolla på riverside på samma gång som 3 ungar klättrat på mig, och de är ju yybersöta och så.
Alexander, Niclas och jag kollade också på sånt här som bilar och humoravsnitt på youtube ganska roligt faktist.

Nu är klockan 5 och de har just åkt och nu vet inte jag allas vad jag ska göra, jag skulle vilja gå ut i hebret och kolla men det går ju inte eftersom Farmor har nyckeln och hon säger att jag inte kan gå dit när det är mörkt fastän jag säger att jag har en ficklampa så de så, men nej! Ut och gå skulle jag kunna tänka mej men då är det ju 23 minus grader här så man fäller ju sin näsa eller något liknande isåfall. Dessutom är det inget måste att gå ut och gå för igår var jag ju och senare på kvällen var Daniel och jag också!

Nu ska ni få se några nytagna bilder av mina söta kusiner och sen skall jag hitta på något att göra, uppdaterar kanske senare!


Sebastian & Benjamin

Oliver                                                  

Benjamin

Uppdatering

Nu har jag varit ut på en lång promenad i snön, ja vet inte riktigt hur långt det är men frakligt. En väg som jag gick på så var inte plogad men en snöskoter hade kört där men vadå inte gör ju snöskotern så att marken blir stel heller, nejnej där gick jag och en fot efter en annan sjönk ner i snön lite här som var. Men det blev ju bara lite mera träning för mig förståss eftersom det är skit tungt att gå i snö. Jag tog en paus en liten stund efter att jag gått på den där förbaskade vägen en bit. Jag tog några bilder med mitt superbra kamera (not) men dom får duga, jag laddar väl upp några av dem i slutet av inlägget.
När jag kom hem hade jag både varmt och kalt och jag var svettig som bara den så det blev att ta en sväng in i duschen och efter de var benen RÖDA och kliade, aj! Så då bestämde jag mig att nu ska jag smörja in benen med fuktkrääm en gång och se bara det gjorde jag, men det kladdar och man känner sig oren på något vis!? men nåja ska man vara fin får man lida pin.
Nu har jag just ätit mammas korvsås och nu blir det väl att städa, eftersom jag aldrig lyckas hålla det i ordning i mitt rum, så jag får väl skylla mig själv när det blir dags för städning då.
Får väl nog låv och börja städa eftersom inte Daniel kommer idag heller! Hatar den där förbaskades biljäveln, köp en ny! eller varför kan man inte tanka den med bananskal!?






Ostädat!

Morgon

Vaknade typ halv 1 idag och sedan dess har jag bara suttit där nere och pratat med min mamma. Ja förestän jag fick ju ett jätte problem igår där en halv 12 tiden alltså fyfan, de där gymnastikskorna som jag köpte igår i Kstad så när jag skulle prova dem så ja då var ju den ena skon nummer 38 och den andra 37 och gissa om inte jag blev förbannad. Hu fan kan man göra så i en affär man är väl nog skyldig som arbetare där att kolla numrorna på skorna! Men nåja mamma fick låv och ringa dit idag eftersom vi inte orkade åka dit såklart, vi kom då på den smarta idén att en som heter Lasse Påfs arbetar där så vi ska skicka skon med honom och så får han ta hem min sko! det är ju tur att det går att fixa på något vis. Så min sko får jag väl i slutet av veckan!

Nu har jag lovat mig själv att jag ska gå ut och gå men såklart har jag fastnat här p.g.a. att min iPod behövde laddas och uppdateras (jag har inte använt den på typ 3 veckor) men snaart är det klart så då klär jag på min vinter outfit och går ut i den kalla världen. Det är ju annars fint väder idag, men kaaalt!
Men nu är iPoden klar så nu går jag ut.

Smörgåstårta

Emma och jag gjorde en smörgåstårta idag och dehär blev resultatet. Den kanske inte blev så fin men det är ju innehållet som spelar roll, och den blev god!


marken är vit

Idag åkte mamma och jag till Kstad ganska så tidigt på morgonen, jag hann bli uttråkad före vi var där p.g.a. att det skulle tankas och mycke bilar å nej hoho va tungt det var fastän man bara satt. När vi väl kom dit gick vi först till Pihjala eftersom det var dit vi skulle också. Jag hittade 3 par vinterskoar men alla var dom dyra det som jag absolut ville ha kostade ju såklart 115 euro, så det fick bli det billigaste allternativet som var 79.90 euro. Men jag är nog ändå väldigt nöjd med mina nya skor. Jag hittade även ett klackaskor par som jag ÄLSKADE men ja behöver dem inte före i sommar så de fick lämna. Jag kan se om jag hittar någon bild av dom på netet så ni får se vilka jag menade. Sen efter skoaffären gick vi till Talas och kollade på allt, jag fastnade då på sportavdelningen vid ett par skor och då fick jag mamma övertalad att köpa dem eftersom jag köpte de andra och dehär skorna var ju lite billigare de kostade 49.90 så inte är det billigt. Jag ska visa en bild på dem också.
Igår skrev jag ju att jag skulle ta mig ut och gå ikväll men det blev inte som tänkt eftersom Daniel inte kunde komma när han hamnade i jobb imorgon bitti klockan 7. Men Emma är här nu istället men jag tror inte vi går ut eftersom hon är ganska förskyld, men säkert hittar vi på något annat roligt.
Marken är helt vit nu av vad det har snöat, det har väl kommit 10cm på en timmer eller vad dom nu pratar och de e jevla mycket. Det blåste och yrde mycket snö idag också men nu vet ja inte vad det gör därute.


Gymnastikskor, Puma


Utedag

Idag har jag verkligen varit ute och fått frisk luft.
Vaknade ganska normal tid typ 11 idag trots en festarkväll igår. Jag sov hos Daniel inatt men jag åkte hem ganska så tidigt eftersom jag skull till parra med Emma, det var många om och men med skjussen men sen fick vi det ordnat. Parra är ju inget bra slalomställe precis eller klart nog är det ju kul och så men backarna är ganska så korta och tråkiga men för 2 stycken som skall lära sig snowboard är det aldeles utmärk även fast vi bara var i barnbacken. Men vi vågade inte åka i liften, tycker dom är hemska med snowboard. Jag har nog åkt i dem förut utan att falla men idag var jag allt för feeg!
Började fundera idag hur roligt det skulle vara att åka typ till Lappland, Åre eller Hemavan med ett gäng polare och hyra stuga och köra slalom, festa, åka skoter och bara skratta i en veck typ, tänk vad härligt med en skidsemester. Måste se om det blir någon sådan någon gång, men vi skulle ju också kunna åka till ett badhotell?
Nej nu måste jag sluta fantisera.
Efter 4 timmar i parra åkte vi hem och sen blev det att äta en pizza på casa och sen bara pratade vi och gick och kollade lite på fotografierna i Näsby och spelade upp lite pengar.
Imorgon hade jag bestämt mig för att gå ut och gå men sen kom mamma och jag på att vi kanske nog måste åka till Kstad imorgon och handla vinterskor till mig så får se hur det blir, vi har inte bestämt oss ännu. Men om vi åker till Kstad på dagen så får Daniel komma med mig ut på en promenad senare på kvällen!

P.S. Bilder från festen igår kommer senare!

hos Daniel

Idag har jag mest suttit på datorn eller först var jag nog ute och skulle försöka mig på att tälja en gubbe men det blev typ ett spjut istället. Nåja jag stannade en stund ute och kollade. Johan, lillmattis, fedd, tias och Daniel skruvade med snöskotrarna som vanligt så jag orkade inte stå där hela dagen så jag gick in.
Jag har funderat och funderat på dessa systemkameror men har inte funderat helt klart på det ännu, om det blir en Nikon D300 eller en Canon eos 500D men kanske en Nikon de är ju lättare att förstå sig på så men får se hur det blir.
Ikväll blir det fest i skidstugan med de vanliga människorna hoppas på att det blir kul. Johanna, Emma och Linn kommer ju också så hoppas vi kan hitta på något knasigt. Men nu måste jag åka hem och duscha.
pusshej!



Okej nu måste jag skärpa mig med bloggandet!

I tisdags var Daniel, Emma, Jag, Linn och Macke och pulkade till vargberget, orkade såklart inte köra så många varv men några. Det yyrde mycket snö så man såg inget och blev dyblöt i ansiktet men det är ju sånt som e kul med vinter. Johanna, Simon, Jenny, Jim, Sara, Jonas och Mikaela var färdigt i backen när vi kom så vi var mycket folk och dessutom var några från gymnasiet också där. Men vi rymdes ju bra backen är ju inte precis liten heller.
Efter att vi hade pulkat grillade vi korv och det var jättegott, sen åkte vi hem eller jag åkte till Daniel och sovde men vi hämtade våran varma choklad och ''smetamonkar'' hos mig före som jag tyvärr glömde att ta med till vargberget men vi hade det bra hemma hos honom då istället.
I Onsdast åkte jag hem tills jag skulle till frissan och snygga till mig. Efter de var jag bara hemma tills Emma memma kom och då snattrade vi på lite och sen åkte vi iväg för att hämta nyckeln av ''ägaren'' till grillkåtan och det gick bra behövde inte prata länge alls. Sen åkte vi dit och ställde till lite och kollade läget ;)
Igår var det nyår så då tillbringade vi kvällen i Grillkåtan på vargberget, först åt vi smörgåstårta och bara pratade med nära och kära sen kom lite folk nu som då och sådär som det brukar vara. Vi sjöng singstar, pratade, pulkade gjorde emma och jag, åt chips, drack gott, sprutade champagne, drack vin och hade en bra kväll. Sen var det ju också folk i den större stugan och några av dem var ner och hälsade på och vi sjöng singstar mot Sofia men hon ägde ut oss stort men det var nog det roligaste på hela kvällen, det tråkigaste var att min kosken flaska gick sönder.
Vi kom hem där en 4 tiden och då gick vi väl och la oss efter lite tv tittande.



Det var nyårsbilder de!

RSS 2.0