< Till bloggens startsida

Helg

Igår åkte Linn och jag hem med bussen från stan och vi kom hem där en halv 3 kanske? gick hem i snövädret, drack lite saft och sen blev det att hoppa i duschen och medans hpret torkade lite målade jag en kruka. Sen där lite efter 4 traskade jag iväg till frissan och klippte min pannlugg. Sen när jag kom hem pratade jag bara med mamma och sen åt vi mat, spagetti + tonfisksås. Senare på kvällen kom Daniel och då åkte vi till Näsby me det samma vi var till eepee, khallen, lidl och teboil vi handlade godis såklart! och sen på kvällen kollade vi på tv och hade myskväll.
Imorse när vi vaknade typ halv 9 var jag såå förskyld och hade tungt att andas så jag fick hoppa upp och leta efter snorpapper och nässpray det gick en stund men nu är det inte alls skönt längre.. HATAR FÖRSKYLNINGAR!
Idag var vi och handlade till näsby också ett varv och sen åkte jag bara hem och nu skulle jag behöva städa rummet och en skrubb men det är liksom inte så roligt när näsan är full med snor och huvudet väger 2 ton så jag får se hur det blir.
Ikväll är det fest i skidstugan då som gäller så får se då hur mycket jag orkar, det blir tungt att andas av röken som kommer från elden och från tobak så får se hur det går.
Orkar varken ta några kort eller någonting nu så jag laddar upp bilder senare..


en förskyld en..

blöööh.

Började kvart över 10 idag och hade Grunderna i vård och omsorgsarbete med Jenny ända till kvart över 1 eller vi hade förståss mat där emellan och så slutade vi lite tidigare. Sen hade vi kost, nutrition och rengöring men vi var bara en liten stund på det eftersom de skulle börja med livsmedelshygienen så den behöver vi inte vara med på så 7 - 8 timmar missar vi från den kursen (eftersom vi har hygienpasset). När vi slutade gick Joha och jag hem och så började vi städa direkt, är riktigt stolt över oss båda. Vi torkade spisen, borden, diskade, tvättade wc:na, torkade golven, damsugade (också bakför spisen) så torkade vi över allt. Wc:na tvättade jag och det var inte direkt frächt men det gick nog, man måste ju bara göra sånt. Sen gjorde vi mat det blev kycklingssås och tomat, gurka, paprika och isbergssallad för Emma och mig. Sen traskade Emma, Sofie och jag iväg till omatori här i Gamla Vasa vi kom dit 5-tiden och det stängde 6 så vi hann kolla igenom ungefär hälften innan de släkte lampan så det var ju lite synd men vi måste gå dit en annan dag och jag hittade några flaskor och en fotpall som ja vill haaa! men jag måste nog åka med mamm då så jag får hem den. På vägen hem gick vi in till affären och handlade ingredienser till kladdkaka som vi bästemde skulle bli kladdmuffins och det må ni tro var den bästa idén i våra liv, det var shiiitgott och shitenkelt att laga men de var mättande som *fan. Vi hade också sprutgrädde ovanpå så vi lyxade till det lite extra. Efter bakandet har vi bara suttit och ätit dem och funderat över helgen. Blir fest i "stjidstugon" eller i "smidjon" får se vart jag åker beror lite på var det blir och så och lite på chaffisarna också.
Just nu; Pitbull - I know you want me

Imorgon får vi åka hem och ha sportlov så det blir skönt ska packa det sista ikväll och sen blir det att ta bussen hem för mig.
PS: Jag VILL HA biljetter till Lady GaGa i sommar men de är skitdyra kostar typ 200€


Mina vänner är knasigt underbara


Våra goda kladdmuffins, med sprutgrädde nam!

äta äta och äta..

Idag började vi halv 9 och det var väldigt trögt att komma upp ur sängen men efter någr klagande ord och tårar käpade jag mig upp. Vi började dagen med Kemi och det gick men det var lite halv tråkigt nog, vi fick 8 påsar med "pulver" som vi skulle skriva vad det var i. Vi fick använda vilka metoder vi ville men inte smaka, vi luktade oss fram och kände på dem (och vissa smakade vi på, schh!) sen använde vi också vatten och försökte få ut någonting av det men det fungerade inte så bra. Sedan fortsatte vi med Grundvård och de lektionerna gick ganska snabbt. Sen sist på schemat hade vi Grunderna i vård och omsorgsarbete och där hade vi Anatomi & fysiologi delen och det var ungefär det samma som vi hade på hösten så vi började med blodet idag och det gick men man kollade ju nog på klockan ett antal gånger. När dagen var slut var klockan kvart i 4 och då traskade/sprang Johanna och jag ner till internatet och började koka mat på Emmas och min tallrik blev det idag; hemmagjorda köttbullar, paprika, tomat, gurka och isbergssallad + gräddfilssås och det var minsann gott! Annat vi gjort denna dag på internatet är absolut INGENTING bara suttit vid datorn, ätit myssli, ätit surskorpor och så har Sofie varit hit på besök så en del skratt blev det också.
Nu ska jag ta och gå i duschen så dehär barnen mina här slutar vara närvösa över att deras hår inte ska tork, haha ;) pusspåer!


haha, me like!

Internatslivet har börjat

Nu har snart 2 dagar här i vasa gått och man har som vanligt inte gjort mycket alls. Gårdagen var riktigt slö i skolan och jag hade magont för flera mera en halva dagen så det var inte roligt alls. Vi hade att koka de sista timmarna och då gjorde vi morgonmål och det var riktigt gott det bestod av: gröt, smörgås + ost, skinka, tomat, gurka och sallad sen gjorde vi också jorgubbs, blåbärs smoothie. Senare på kvällen åkte vi till Citymarket i Stenhaga och det var roligt att handla men jag vet inte det var inte den bästa åkturen men nåja vi kom hem helskinnade.
Började halv 9 idag men jag steg upp i tid och gick i duschen och började göra i ordning frukosten. Sen flöt dagen på som vanligt och idag hade vi VS-kurs och vi gjorde läppomada jag gjorde en burk med äppelsmak, luktade inte så mycket äpplen tyckte jag men. Sen hem och koka mat och sen traskade Emma och Jag iväg till bussen för vi skulle åka in till stan. Hittade många tröjor och sånt men ska handla det på sportlovet istället. Men idag köpte jag BH + tillhörande trosor, sminkväska, sockor, fuktkräm ( Hello Kitty ) och silver hårspännor, ska ladda upp bild på dem senare någon dag.
Annat vi gjort ikväll är nog att sitta här, skrivit labbrapport, varit almänt ohälsosamma blandat med hälsosamm det vanliga vill säga.

Men nu ska jag gå och lägga mig tror jag så jag orkar upp imorgon bitti, börjar halv 9!

uppdatering

avslutade lite avkorttat sist.
.. Kenneth skjutsade oss raka vägen till Norrnäs och när vi kom dit traskade vi in och så visste vi ju såklart inte var vi skull sätta oss så där stod vi och kollade ett tag men sen hittade vi ett hörn att sätta oss vid haha. Nåja vi spelade vårt egna ''ölspel'' och sen rullade kvällen på. Vi bytte senare bord till några andra men sen gick kvällen nog mest ut på att DANSA och DANSA och det var skitkul måste jag säga. Under kvällen mistade också några sina mobiler så vi var på jackt efter dem och hittade som tur var dem också. Sen blev klockan helt plötsligt 2 och de tända ljuset så det var bara att börja leta efter skjuts. Emma och Cissi åkte med typ kit och dem kanske? Johanna vet jag inte var hon tog vägen, och jag visste inte hur jag skulle komma till Daniel men det visade sig då att hans storebror kom och hämtade Madde, Tony och mig så jag kom hem utan att frysa ihäl.
Lördag; var allmänt slö först men sen skulle vi åka till Daniels villa och det var skitkalt, 20 minus och blåste som bara den så man ville ju inte direkt ut. Men vi var modiga och tog oss ut. Jag lånade Daniels gammla slalomdreckt (som nog var lite stor) men det gick. Sen åkte jag med Daniels föräldrar i bil och Daniel tog snöskotern sen var det nog meningen jag skulle sitta på också men Kenneth och Didde var så slöa så Jag och Daniels föräldrar hann gå över isen före. Det var roligt att vara till villan men till sist blev det nog kalt, men vi grillade korv och drack varm oboy. Sen när vi varit där en stund åkte vi iväg hemmåt och då datt jag på över isen (utan hjälm, huuudååå!) Nåja hjärnan klarade nu sig. Senare åkte vi till mig ett varv och sen Näsby och sen tillbaka till Daniel. VI kollade bara TV och såv resten av kvällen + att vi åt tortillas nam nam!
Söndag; Idag har Daniel och jag bakat kanelbullar och de flesta blev stora som elefanter men några blev normalstora också. Sen har han jobbat därute några stunder och jag har suttit och pratat och löst korsord med Gittan.
Det var min helg, en riktgt härlih helg måste jag säga!
Tror det är bra att festa på fredag för det var så skönt att vakna och veta att det inte var söndag för en gångs skull, haha!


kvällens jag!

Slut på det roliga

Denna helg har varit riktigt härlig. I fredags skjutsade Daniel mig och Emma till Johanna eftersom vi skulle vara där före Vanha, sen kom också Mell, Cissi och Anna dit. Vi åkte till Vanha och Norrnäs ganska fort, vi avbokade taxin och ringde till Kenneth istället eftersom vi skulle ha kommit för sent annars.

uppdaterar sen.. har ont i magen!!

wohuu helgen är här!

Denna prkatikdag var lite sorlig eftersom det var sista dagen och man skulle lämna alla barnen bakom sig och gå vidare. Det gick ganska bra vi åt glass och jag fick en present och så fick jag några BAMSEKRAMAR när de skulle åka hem, de är så häärliga ibland! <3
passar bra med låten Erik Grönwall - Higher nu just den är så lugn.
Så nu har jag just kommit hem och satt på musik och ska snart börja prova kläder inför kvällen. För ikväll är det Vanha fest i Norrnäs lokalen så jag hoppas på det bästa möjliga att det ska bli kul och en grym fest. Vet inte vad jag ska ta på mig alls för igår var Johanna och Jag till Vasa och kollade men vi hittade inga kläder alls det ända jag hittade var ett par nya stövlar med helklack (ganska dyra) och en ny handväska men jag hittade inte kläder som jag var utefter tills ikväll det ända i klädväg var ett par "blanka" tights. Så det blir att prova allt från sommarklänningar till byxor så de är en del.. Hoppas jag hittar något som jag kan tänka mig men jag har svårt för att tro det!
Nåja annat jag ska hinna med före kvällen är att åka med Daniel till Näsby och handla det ena och det andra och ta ut några sedlar till kvällen skjutsar typ.
Vet inte heller ännu var förfesten är ikväll men jag ska åtminstone vara med Emma, Johanna, Mell och Cissi så får se var det bär av ikväll då.

Men nu ska jag börja prova då och gå och tvätta några kläder framförallt!
Ha en bra kväll allihopa! ;)


Skorna från Andiamo!


Handväskan från Laukkutalo


"Blanka" tights från Gina Tricot!

Stress!

Idag jobbade vi lite med ''sklouppgifter'' i förskolan och de tyckte de lite sådär om, vi skulle rita familjen och så skulle de måla några siffror. Vi spelade också intrument idag. Idag på förskolan märkte man också att allihopa blev lite trötta och sådär som barn brukar bli när de inte har varit ute, för idag var vi inte ut någonting alls p.g.a. att det kvar så kalt. När förskolan var slut drack vi ''kaffe'' och sen traskade Carita och jag iväg över till ''lilladagis'' för att jag skulle få se hur min riktiga praktikplats skulle ha sett ut. Det var kul där och barnen var så söta och sprang inte av och an som galningar. Skulle nog ha velat vara på dagis men sånt e livet.
När jag kom hem stickade jag lite på mina sockor och sen kom mamma hem så då åkte vi till Näsby och handlade en present åt farmor som fyllde år idag. Vi handlade också glass som jag ska bjuda på i förskolan (snodde Johannas idé) och även lite presentpapper! Sen när vi kom hem typ halv 6 tiden gjorde mamma mat och så gick vi in till famror på kalas och där var Alexander, Simone, Sebbe, Oliver, Tom, Farfar, Farmor och sen kom också Tobias, Tony och Ove så några stycken var där. Vi drack och åt tårta sen kollade vi på bolibomppa med barnen och jag sprang in två gånger eftersom jag först glömde en sak och sen hämtade jag pengar att ge åt måne för hon skulle bjuda Emma till vanha! Så nu kommer Emma dit för nu är hon bjuden på riktigt så nu känns det mycket bättre, hoppas det blir skitkul!
Någonting som jag har framför mig ikväll och klockan är halv 9 är bedömningen av mig själv, och jag skulle behöva hjälp av någon som förstår sig på det för jag vet inte hur man skall göra alls.. alltid lite efter.

Men nu ska jag försöka men ska lyssna på en låt före så jag blir piggare, det blir väl tik tok ;)


Dagens bild, inga flätor just nu men nog förr idag!

Uppdatering

Har varit och simmat ikväll nu då vi simmade faktist 1 km och sen tränade vi magen lite i terapibassängen. Dessutom var jag ut och gick före vi åkte också jag sprang till och med lite så jag får nog känna mig riktigt stolt nu. Men imorgon blir det ju tårta för hela slanten eftersom farmor fyller 75 och Alexander 17 år så då blir det att gå int ill farmor och fira.
Just nu; kollar jag på House och ska just kolla ett sms som jag fick!


(google)
Saknar riktigt stan idag, men på torsdag blir det och sen ny vecka blir det stan hela veckan lång, sen är det sportlov och efter det blir det stan ändas till sommarlovet. Jobbigt men det ska väl gå..

Uppdatering

Har varit och simmat ikväll nu då vi simmade faktist 1 km och sen tränade vi magen lite i terapibassängen. Dessutom var jag ut och gick före vi åkte också jag sprang till och med lite så jag får nog känna mig riktigt stolt nu. Men imorgon blir det ju tårta för hela slanten eftersom farmor fyller 75 och Alexander 17 år så då blir det att gå int ill farmor och fira.
Just nu; kollar jag på House och ska just kolla ett sms som jag fick!


Saknar riktigt stan idag, men på torsdag blir det och sen ny vecka blir det stan hela veckan lång, sen är det sportlov och efter det blir det stan ändas till sommarlovet. Jobbigt men det ska väl gå..

Yrkesprov Dag 3 avklarad

NU är alla mina yrkesprov avklarade så nu är det bara bedömningen av handledaren, mig och läraren kvar det vill säga det värsta. Jag gillar inte att bedömma mig sjölv eller att svara på svåra frågor som man själv inte förstår osv. men det är bara att hoppas på det bästa inte där man väl av det heller så!?
Idag har vi då haft gymnastik och sen pysslade vi snögubbar och det gick ganska bra det här tycker jag, var lite närvös först men faktist inte så mycket. Det är bra att ha en kille som inte är rädde eller skäms för något som kan säga hur man ska göra, för jag vill också va en som inte skäms eller är rädd. När vi var klara med snögubbarna lekte vi bara och så tog vi också kort av snögubbarna. Alla var stolta över sina snögubbar och jag tyckte också att de blev riktitgt fina allihopas.
Till mat idag fick vi ju klimpsoppa såklart av tradititon, klimparna gick faktist att äta jag brukar inte äta dem men det gick nog idag. Till efterätt fick vi fastlagsbullar men jag åt faktist bara en halv. Idag här hemma har farmor gjort klimpsoppa så det blir att äta det ikväll också och mamma har fastlagsbullar så man kommer nog att rulla fram av alla små godheter snart. idag var jag också som medhjälpare på eftis när vi gick och skrinnade. Så när vi kom hem blev jag ju hungrig så nu har jag ätit en skål med; naturell youghurt, start myssli och en skivad banan i. Det var såklart gott men man borde ju inte äta så mycket så nu skulle jag faktist behöva gå ut och gå ett varv och senare ikväll ska jag till simhallen med Johanna och simma och då minsann ska vi nog simma långa vägar, tihihi säkert!

Ni kan säkert gissa hur jag ser ut idag, helt normal, inget smink, pannluggen upp, flätor och mitt Daniel halsband. that's my look today!



Nu en promenad / jogging tur!

en rubrik är inget för mig

Nu har jag varit på gymmet och så klart gjorde vi inte mycket alls utan vi hade såå mycket att prata om så munnen gick i ett på oss. Men vi sprang, boxades och hade någon magövning men inte var det mycket till hjälp inte.
Johanna ringde just och vi skall kanske gå och simma imorgon bara jag hittar någon skjuts hem och på torsdag ska vi åka in till stan en stund och handla någonting nytt till fredagen. Jag behöver en tunika/klänning, tights och skor eftersom mina skor gick sönder i lördags hela foten kommer snart fram så det blir nog att slänga dem nu. Ganska synd för jag gillade faktist de skorna men så är det ju alltid. Just nu funderar Johanna jag och Emma var förfesten blir på lördagen, Johanna sa hon skulle vara med Mell och dom och tyckte att jag kunde haka på så det blir väl så då har inte festat på länge med dem så det blir ju roligt!
Sitter också och funderar över detta yrkesprov som jag ska ha imorgon och hoppas det går bra men jag måste tejpa pringlesburkarna och leta upp musiken till gympan ikväll annar skiter det nog sig ganska rejält.

Varför gör man inte sånt som man måste med detsamma så man kan göra det man vill sen, jag skulle t.ex vilja gå ut och gå, lyssna på musik, kolla på kläder och lite sånt. Men istället sitter man här och tänker äh det blir ju ändå snart mörkt så då kan man ju inte gå o.s.v. varför gör man inte bara klart yrkesprov saken och så går man ut och går? det skulle ju bara vara hälsosamt för en själv.. men nej nej!



Dagens bild, flätor alla dar! ;)


Nu: blir det mat, sen fixa burkarna, sen KANSKE promenad och sen bestämma musiken!

andra dagen i veckan!

Idag har det varit en ganska snurrig dag på förskolan eftersom specialisten Marika har varit där så allt har blivit lite annorlunda men bra gick det nog. Jag dukade med barnen idag medans Ulla pratade med Marika och det gick nog också bra jag är så pass van att duka med dem. Sen var det nog det vanliga mest. Jag fick sluta redan kvart före 1 idag eftersom de skulle ha möte klockan 1 så tyckte de att det nog var onödigt att jag var där och hade någon egen uppgift så jag gick hem. När jag kom hem drack jag saft och åt en av kakorna som Daniel och jag bakade igår. De blev jättegoda faktist men ganska stora haha. Nu sitter jag och tittar på kläder på olika klädessidor just nu gina tricot, jag vill såå åka till Vasa före fredagen men jag vet inte hur fan jag ska hinna det. Men måste fundera, eftersom inte bussarna går hela tiden skulle man behöva åka med bil men det är inte det allra lättaste heller.
Idag ska jag åka till gymmet klockan 3 med Måne och denhär gången måste vi nog träna. När mamma skjutsar dit mig ska jag fråga om vi kan gå in på den där skoaffären i näsby som har 70 % på alla skor nu eftersom de har slutförsäljning, knappast hittar man något men man kan ju titta.
Sen ikväll måste jag lyssna på några skivor och bestämma låtar till gympan imorgon och så ska jag tejpa pringlesburkar så de får en botten eftersom vi ska göra snögubbar imorgon. Det blir såna snögubbar som har en liten hink på sig eller vad man skall kalla det där man kan lägga godis, pennor eller vad man nu vill ha. Så jag hoppas barnen kommer tycka om den så vi får den gjord.

Nu ska jag snåla på kläderna och börja göra mig klar för att åka.
Idag är det också jättefint väder så man skulle behöva ta kort men det blir det nog ingenting av nu.

Dagens bild!


trötta söndagar är det värsta som finns!

Hoho säger jag nog bara. Är riktitgt trött idag jag vaknade typ 12 så kollade jag lite på tv men sen somnade jag och sovde ända till halv 3 så då tyckte jag att det fick räcka. Jag tog mig i kragen steg upp och klädde på mig så tog jag kameran i högsta hugg och stavarna och så bar det ut på en promenad i hopp om att bli lite piggare. Jag gick till lokalen på loppis och där skulle jag nog kunnat gå hur länge som helst men. Jag köpte ingenting men det var nog många saker som man hade tittat på som hade försvunnit. Sen jag kom hem har jag bara suttit här och kollat på facebook vad alla gör, haha. Kollar också biggest looser på Tv men jag vet också att jag måste skriva lite om det här dagispraktik saken nu också så jag skulle måsta göra det nu så jag får myysa med min söta Daniel ikväll på alla hjärtans dag! puss på dej <3

Så nu ska jag ladda upp några bilder och sen ska jag skriva så att fingrarna brinner!


Daniels skoter, Jag vill också ha!


Närpes Å, vid yttermark bro.


Dags för fest!


Cissi och Emma redo för fest!


Mike, Kim och Tobbe


födelsedagsbarnet!


Lovers!


Torbjörn, Mikaela och Isabella

Så det var allt för nu.
Ha en riktigt härlig alla hjärtans dag allihopa!

Lördag

Natten till lördagen har jag sovt skit dåligt och jag vet inte varför men både jag och Daniel har såvt dåligt tror jag för när jag var vaken och vände på mig jorde han det också och ibland tittade vi upp på samma gång så jag vet inte vad det har varit för en konstig natt!? Nåja vi steg upp typ 9 imorse och bara slöade framför TV:n gjorde jag sen pratade jag lite med han mamma och pappa och sen åkte vi till min moster eftersom jag skulle och hämta min efterlängtade halsduk som hon har virkat till mig och dessutom fick jag ett mönster på "bolla" sockorna som jag ville sticka så idag har jag stickat som en brinnande raket på mina gröna sockor men det är ändå en bra bit kvar på dem men sen får jag börja sticka de "moderna" sockorna till mig och mamma!
När jag kom hem pratade mamma och jag en stund sen åkte vi till boden och sen till loppis i Yttermark lokalen och där fanns det nog ett som annat som man skulle ha velat ha. Bland annat olika glas, vasar, en snowboard (men den var lite dyr nog), böcker och andra häftiga prydnader. Så dit blir det nog att åka flera gånger denhär veckan, det är öppet ända tills nästa lördag så. Idag har jag också hunnit med att fotografera, städa, pysslat ihop en snögubbe och såklart stickat.

Nu ikväll blir det att åka på födelsedagsfest och så blir det väl det ena och det andra ikväll då, hoppas i alla fall på en rolig kväll!







Det var dagens bilder.
Ha en trevlig lördag allesammans!

En dag med många ärenden!

Idag på förskolan var det en riktigt rolig dag måste jag säga. Jag kom lite senare eftersom jag hade tagit blodprov, när jag kom började vi skriva på kuvären och sätta i våra alla hjärtans dag kort sen hade vi samling och då kom Patric dit och berättade lite om hur man ska va på vändagen och lite sånt smått och roligt. Sen berättade jag om vår pulkdag vid skolan och den blev de överglada för! Vi klädde på oss och gick iväg till skolan, när vi kom dit började vi åka och det började bara gå hårdare och hårdare i backen och små guppor blev det också. Sen glömde vi helt bort tiden så när vi kollade på klockan var den redan 5 över 11 :O den tiden brukar vi gå efter maten. Så vi gick fort iväg hem och så drack vi på förskolan istället. Efter det pratade vi lite och sen hade jag en lek som vi skulle leka som heter Hela Havet Stormar och den tyckte de jätte mycket om. Sen gick vi och åt mat + barnen fick efterrätt. När vi hade ätit klart var förskolan slut så då åkte en del hemma och vi diskade och drack kaffe. Då hade Ulla med rulltårta och godis så då åt vi det nam nam! Sen fick jag åka hem, slutade tidigt idag också.
När jag kom hem väntade jag på mamma och så åkte vi iväg till bokhandeln, agrimarket, loppis och halpa-halli och allt det här tog ju en bra stund så maten hemma blev försenad tills nu. Mamma fixade pizza till oss!
Nu väntar jag på Daniel eller så väntar han på mig därute måste nog skynda nu..

PS. Ulla hade fixat en smörgås åt Carita och mig i morse också, så när jag kom öppnade vi vändagspresenter och läste kort.


Vändagskort av Ulla och Carita + en söt nyckelring av Ulla, Tack tack!


Poppis Loppis fynd
3 krukor som skall målas
2 böcker, verklighetsbaserade!
måste bara skaffa mig den andra nu också!


Vi ska äta godis ikväll!

Ha en trevlig helg allesammans, kram Malin!

snö i massor!

Idag lekte vi en lek därute i snöovädret men det hörde inte till mitt yrkesprov. Sen gjorde jag alla hjärtans dag kort med grupp 2 och det gick lite bättre idag men inte riktigt så bra men jag gjorde så gott jag kunde! När jag slutade letade jag musik som jag ska ha imorgon till leken som vi ska leka och så ska vi också och pulka till skolan så jag hoppas på bra väder. När jag kom hem pratade jag bara med min mamma och sen gick jag upp hit och tog min nya tehy kalender i bruk och skrev lite i denn och sen skrev jag också lite i min skol almanacka och klottade lite som alltid är så kul när man kommer igång.
Sen blev det matdags som idag var; blodbrödsoppa från igår + dagens plättar! nam nam.
Nu sitter jag bara och har min kusin att översätta lite finska om en bil som jag vill veta lite mera om och så lyssnar jag på Ztv där dom typ bara spelar samma låtar om och om igen. Förestän känns det ganska pissigt att kunna så lite finska så man bara förstår att baksätet på bilen är i grymt dåligt skick, man känner ju nog sig lite för svensk då.. JAG VILL KUNNA FINSKA, TACK! men man kan ju inte få allt man ber om tyvärr.
Snart: Ska mamma och jag åka till gymmet och så tränar vi där lite före i typ en timme och sen har vi spinning på schemat, sen hem och då blir det nog bara duschen och TV tror jag. Man är alltid så slut på torsdagskvällarna tycker jag.
Men imorgon är det äntligen helg så då åker väl jag iväg till Daniel hoppas jag! ;)

''lilla lördagen'' idag då

Igår kollade Daniel och jag på Bygglov och Vinterspelen i Åre sen gick vi och la oss. Vaknade imorse när alarmet ringde klockan halv 7, uschadå! Men det blev att ta sig upp ur sängen och börja klä på sen gick vi ner och åt morgonmål och sen fick han skjutsa iväg mig till Förskolan och sen åka vidare till sitt jobb. Idag i förskolan var vi först ute och skidade sen hade jag mitt såkallade yrkesprov Dag 1 och vi skulle göra alla hjärtans dag kort och det gick bra att laga dem men att förklara för barnen var inte lika enkelt inte, så imorgon måste jag försöka bättra mig men nåja man kan inte göra mera än man klarar av inte. Sen hade jag också hand om maten och det gick väl nog ganska bra men nog har man ju kunnat göra bättre men men.
När jag slutade gick jag hem, tog några kort och sen skjutsade mamma iväg mig till simmhallen för Måne och jag skulle gå till gymmet! När vi väl kom till gymmet gjorde vi ju såklart inte så mycket, sen gick vi in till Näsby till bokhandeln och där fanns det nog en och annan bok som jag skulle ha velat ha men jag köpte tyvärr ingen då man vill snåla in lite med pengarna. Sen gick vi till eepee och jag köpte lite godis åt min godisgriis Daniel som jag hoppas hinner komma hit ikväll också. Och nu har jag klipt pringlesburkar mitt i tu som vi skall ha sen när vi ska göra snögubbar! hoho det är mycket med detta yrkesprov tycker jag eftersom man måste tänka ut allt och sen göra det och det blir ju såklart inte som man har tänkt men nåja man gör så gott man kan bara.

Just nu; Kesha - Tik Tok


Bertil och jag sakanr Daniel <3

ny header!

Den passar inte riktigt in ser det ut som men jag tyckte att den passade bra sådär, så den får lämna så nu ett tag åtminstone. Enjoy!
Nu ska jag kolla på TV tror jag det är House ikväll klockan 10 tror jag, det ska jag kolla om jag orkar hålla mig vaken så länge. Daniel ska väl nog komma och hålla mig sällskap sen bara han har kört klart med sin skoter! haha ;)

denna dagen ett liv

Nu har jag varit ut och gått några kilometer, det var faktist riktigt uppfriskande men ganska tungt var det att gå på vägen där det inte var plogat eftersom man bara sjönk ner med fötterna men bra motion var det.  Jag hade också med mig min kamera på promenaden och tog lite kort ut efter vägen, som jag blev indspirerad av.
Just nu sitter jag bara i min sköna säng och lyssnar på; Erik Grönwall - Higher som jag på sistone har börjat tycka är en riktigt häärlig låt, dessutom har han väldigt bra röst Erik. Sitter också och funderar på mitt förra inlägg och de senaste har jag varit ganska deppig och det är jag nog ännu men jag försöker att tänka lite positivare nu för det måst ju ändå bli bra till slut. Man måste väl bara försöka bita ihop.
Snart blir det matdags och efter det måste jag väl sätta igång med mallen av hjärtat och skriva det där brevet till föräldrarna, sen ska jag också såga pringlesburkar mittitu men det får vara tills imorgon tror jag.

Några bilder från min promenad;








Dagens webcam bild!

blä*

usch fy vad jag hatar allt just nu.
Denna dag har varit bra på förskolan åtminstone i början men senare blev allt lite tråkigt oh tröttsamt men det gick. Idag har jag och 2 pojkar varit vid snickarbänken och det gick nog riktigt bra skulle jag säga, det var åtminstone kul när man själv gillar att snickra också! Jag fick sluta 20 över 1 idag eftersom Ulla och Carita skulle bort och jag har ändå att planera tills imorgon och så måste jag skriva ett litet ''brev'' till föräldrarna om pulkdagen på fredag så det får jag inte glömma. Sen måste jag göra en mall av alla hjärtansdag kortet klar också.. hoho vad allt är jobbigt nu.
Jag hade nästan tänkt att jag skulle hinna ut på en promenad nu också för att få bort lite dåliga tankar som jag har många av NU och få lite frisk luft och se om det skulle hjälpa mot min nedstämdhet. Men jag tror nog att jag bara behöver ha någon som håller om mig just nu det skulle vara Daniel, men det är inte sagt han kommer före imorgon.. typiskt. Men sånt e livet nu ska jag sluta svamla här och klä på mig ytterkläderna och ta med kameran och sen bege mig ut på en promenad!


uttråkad..

Ny vecka!

Ja idag är det måndag då igen. Denna dag har gått ganska bra hittills eller ja nu är jag inte alls på bra humör utan jag är sur och tvär eftersom jag inte får som jag vill kan man säga. Eller rättare sagt är jag bara trött och vill ha lov. Men på förskolan gick det nog ganska bra idag, vi har varit ute, haft samling, pysslat klockan, lekt, byggt med pärlor, spelat spel, haft samling och sen mat. Och medans de andra lyssnade på sagan hamnade jag i disken igen, men det går nog bra det också det är ganska så avkopplande tycker jag. Sen när förskolan var slut klippte jag till några katter som de skall ha till mathjälpartavlorna, sen slutade jag kvart över 2.
När jag kom hem gick allting fel då blev det en annan sida av mig, den såkallade sura och tvära sidan.. gillar inte den men den dyker upp ibland. Men nu när jag har suttit här en stund känns det mycket bättre fastän jag har brist på någonting att göra går det.
Ikväll ska jag åka och simma med Måne där en 6-tiden, sen ikväll blir det väl nog bara TV som gäller. Men idag måste jag absolut skicka in min planering till läraren så hon får den och så måste jag ta med den åt Ulla och Carita imorgon för på onsdag börjar jag med mitt yrkesprov. Hoppas det går bra, så någonting får gå bra också..



ska pigga upp tillvaron lite med en knasig bild av min ''frass''
som är lite väl nyfiken ibland!

Bilder


Den bjuder jag på



En stycken söt, som gömmer sitt fina leende!

Helg

I lördags kom Emma till mig någon gång där 6 kanske sen kom Daniel typ halv 7 och vi prtade bara sen hämtade vi Linn och Macke vid 8 snåret och så åkte vi iväg till Näsby. Till först var det ganska slött, Emma och jag handlade lite Olvi som vi skulle dricka men vi drack en var haha. Men varför skulle man nu behöva dricka då om det inte är gott? Senare var vi till TB ett varv och sen pratade vi bara med folk och sen blev det ett så kallat följa john när vi körde med Nicke och dom och sladdade och gjorde det ena och det andra som pojkar gör! Sen fick vi idén att följa efter Johanna och dem så vi hakade på där ett tag men sen hittade vi några andra att ''köra med''. Så den kvällern blev nog bra till slut fastän man var ganska så trött.
Imorse for Daniel typ halv 10 för att Macke skulle ut med skoter. Jag tänkte sova vidare men det gick ju inte så det blev att titta på tv och sen andra avenyn på svt play. Runt en 12-tiden hämtade Emma och dom mig och så for vi iväg till parra. Vi körde snowbord så vi körde först i barnbacken men där föll vi inte så man blev uttråkad där så då skulle vi åka upp i liften till de större backarna och det går ju bra att köra i dem men liften är ju en helt annan del. Men jag föll inte en enda gång, så det är jag väldigt stålt över. Det var också några kända typer där idag, både Ida och Mattias från förskolan och min kusin och hennes barn och så några andra Närpesbor.
Sen åt vi mat där och så kom Niklas och Niclas och hämtade oss, så när jag kom hem just blev det en varm dusch och nu sitter jag här och kollar lite på tv och dricker varm choklad! namnam!

Ikväll ska jag kolla på En annan del av köping! dom e sååh bäst.


Morgon

Igår kom Daniel hit ganska tidigt och först slöade vi bara sen åkte vi till eepee och handlade godis och chips såklart. Sånt hör ju bara till en myskväll haha ;) Vi kollade Wallander och lite let's dance och sen började vi kolla solsidan? men jag somnade så jag vet inte riktigt vad det gick ut på men nåja kanske jag orkar titta nästa fredag istället.
Vaknade redan 10 idag, vi kollade på mythbusters och lite extreme home makeover också. Sen bara frukost och efter åkte han hem för han skulle fixa traktorn.. typiskt. Men nåja jag skulle ju ändå behöva skriva min planering så kanske jag kommer mig till idag nu då.
Nu ska jag fylla i en liten onödig lista för jag har tråkigt!

ALLA TJEJER, SKA GÖRA TESTET!
KÄRLEK, SKOLA, FAMILJ, VÄNNER, FJORTIS, ALKOHOL, KRIMINELLT, DÅLIGA TIDER


Har druckit alkohol? jo
När drack du alkohol senast? oj, hmm jaa (I) förra lördagen drack jag en, men före det var det nog ett tag sen
Vem bjöd dej på alkohol? Emmaa ;)
Vad var det för sorts alkohol? olvi, någon form av jordgubbs lonkero?
Brukar du dricka alkohol? jå ibland
Har du druckit öl? jo
Tycker du om öl? om det är superduper kalt går det
Har du varit full? jo

SKOLA:
Är du duktig i skolan? försöker åtminstone
Har du bra betyg? åtminsone så jag är nöjd
Har du fått göra om ett prov någongång? jo ett
Har du fått ett bra resultat på ett prov? jopp
Sköter du dej i skolan? oftast, bara jag inte är helt slut
Har du tuggat tuggummi under skoltid? jo
Haft mobilen på lektionstid? jo
Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? nej

FAMILJ:
Hur många är ni i din familj? 3
Du bor tillsammans med dina biologiska föräldrar? med mamma
Trivs hemma? jo
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? nej inte dirket rymt
Har skrikit och slagit din mamma? skrikit joodå! slagit nej
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? nej
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? jå
Du älskar din familj oavsett vad som händer? jo

VÄNNER:
Du har vänner? aaddå! ;)
Du brukar vara med? dom bästa
Vem/vilka var du med sist? Simone ;)
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? klart jag gör!
Är det okej att ha kill-kompisar? jo det tycker jag!
Har du pussat någon av dina kompisar? joodå, flera!
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? nej!
Har du blivit av med någon vän på sistone? hmm, nä jag tror inte det

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? nej
Putar med läpparna på kort? nej
Tar kort på dina bröst? nej
Använder foundation på läpparna? nej
Super dej packad varje helg? nej
Du har kysst en tjej? jopp
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? plattar håret ja, fjortisfrisyr.. ja det får någon annan avgöra
Ditt hår e knallblont? nej

KÄRLEK
Är du kär just nu? aa ;)
Har du någon kille just nu? aa ;)
Har du dumpat någon? jå
Har någon dumpat dej? jå
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? nej
Vem kysste du senast? Daniel Rex Söderberg! ;)
Vem kramade du senast? Daniel ;)
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? nå nej!
Är det okej att vara kriminell? nej inte överdrivet kriminell
Vill du bli kriminell? nej
Varför gör du sånt här? brist på annat
Vad är inte okej med att vara kriminell? t.ex. att mörda någon haha
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? nej
Har du suttit i fängelset? nej
Vill du hamna i fängelset? nej

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? jå
Du har gråtit över en kille du inte kunnat få? njao
Du har slagit ner någon? nej, inte precis
Du har skadat någon med flit? jo
Har du någon gång viljat döda någon? nej inte på riktigt
Vem bråkade du senast med? skoj bråk med Daniel ;)
Du har blivit våldtagen? nej

ÖVRIGT:
Motto - Att alltid vara dig själv
Film? – många, wallander, beck..
Musikgenre? - gillar green day åtminstone
Lyssnade senast på? - lyssnar på Ztv men vet inte vad det är för låt nu?
Var det här kul? - njanå, passligt när man är uttråkad

konstigt humör?

Har jag nu tror jag, skulle kunna sitta och babbla på i flera timmar känns det som och sjunga också. Och förstås klaga på allt annat man måste göra som t.ex. städa och sånt trist men jag ska försöka hitta någon bra musik att lyssna på och så ska jag börja städa tror jag. Men måst leta först..
Idag har jag gjort lite allt på förskolan och det gick nog riktigt bra tycker jag, har sagt till lite mera och bestämt idag men ändå lekt med dem och lite sånt. Vi har också bakat runebergstårtor idag med barnen och det tyckte dom nog var kul. Jag hade hand om glsyren och sylten med barnen och det gick bra för de flesta. Jag visade också upp dnehär verksamhetsplanen som jag hade skrivit och jag fick till och med beröm för den fastän den blev hastigt och lustigt ut printad imorse. Sen när jag kom hem idag gick jag direkt till farmor & farfar och där har jag varit ändå till nu ungefär. Och nu kom mamma och jag överens om att jag skulle börja städa mitt rum medans hon skulle börja med maten sen skulle det vara klart till maten var klar!? härre min tid måst nog skynda på nu..

Skrivande händer

Har jag nog haft idag tycker jag men ändå har jag inte kommit framåt. Jag håller som sagt på med denna plan ännu som jag var så förbannad över här om dagen och det är jag nog ännu men nu skriver jag bara istället. Så får hoppas det duger..
Annat jag gjort idag är väl nog mesta dels det samma på förskolan men jag slutade redan halv 2 idag eftersom Carita skulle på något möte. När jag kom hem gick jag först ut och tog några kort på snön och då lyckades jag även övertyga mig om att gå ut och gå så jag klädde på mig och kilade iväg. Det var riktigt härligt med iPoden och stavarna i högsta hugg. Jag gick ganska så långt faktist och dessutom gick jag också på en väg som inte var plogad så det var ganska tungt och svettigt vilket är bra. Så min motion för dagen har jag nog fått fastän jag inte ätit riktigt det nyttigaste.
Eftersom idag orkade ingen av oss göra någon speciell mat så det blev Hot Dog och chokladkräm med grädde, visst låter det nyttigt? Hoppas inte ni tror vi äter sånt här alla dagar för det gör vi inte men idag hade vi mjölk över så då blev det lite extra faktist. Gott som tusan men synd om magen, dessutom idag som lunch fick vi någon stark kebab som inte min mage gillade så jag fick lite sjuk mage men det gick nog över.
Idag har jag också fått ett ''julkort'' från finska tehy fackavdelning där mitt namn var: Malmin Malm så det var ju inte så kul och när man då loggade in där var det ju såklart samma och allt på inloggningssidan var finska så var ska man ta kontakt!? Ursäkta nu men såhär är det med dehär finska de klarar inte av mitt namn samma när de ska uttala det och då tycker jag nästan att mitt namn inte är så svenskt igentligen men tydligen tycker dom de. Men det blir oftast Malin Malin eller Malm Malm så det är ju inte så kul när man har ett förnamn och efternamn som är såå lika.. men nåja säkert överlever jag det också!

Nu ska jag se om jag hittar någon bild och sen tror jag att jag ska sluta kämpa med detta skrivande och kolla på TV istället!


en del av vårt hus!


Mätt och Trött!

Igår somnade jag där en 10 tiden säkert för jag minns bara att jag kollade klart på familjen annorlunda, sen vaknade jag halv 1 och trodde det var morgon så jag tänkte nästan stiga upp och TV:n hade jag ju såklart glömt på då eftersom jag bara somnade så jag har varit lite yrig idag också och lite magknip.
Men dagen rullade på och tog slut och när jag slutade på förskolan gick jag ju såklart till boden för att köpa något gott och det blev en ''smetamonk'' så kallad berlin munk. Nu är jag så mätt och nestan illamående, de där bullakorvarna är väldigt mäktiga man blir mätt och trött av dem tror jag men goda som bara den!

Nu har jag kollat igenom Jotex katalogen och har hittat det ena och det andra sen kommer jag ju inte få / köpa allt eftersom det blir skitdyrt men åtminstone sängkläder och ett sofföverdrag ska jag ha! Sen har jag kollat på allt från hyllor till handdukar och bara drömt mig fram i världen allt som jag vill ha när jag har et hus och dittan och dattan. Fastän jag vet att det inte alls är samma mode och så då så drömmer jag mig ändå bort. Vill inreda ett hus NU!

Sen behöver jag verkligen städa mitt rum det ligger kläder, ipod, handdukar, limsaflaska, skräp, en skål, krääm, lonkero burkar både tomma och halvfulla plus väskor av alla de slag, papper, ja helt enkelt massor med skrääp. Måst nog försöka fixa det och dessutim har min bror typ råkat puffa till den halvfulla burken så lite har runnit ut så det är rött på golvet eftersom han inte lyckats torka upp det.

Nej nu ska jag sluta med svamlet och börja göra något..


snö snö och mera snö

IRRITERAD

Detta inlägg kommer antagligen bli råddigt!
Ville bara förvarna er
.

Jag fryser och är irriterad nu eftersom jag inte förstår någonting alls av detta förbannade yrkesprovsplanering, varför måste man ens skriva ner allt på ett papper? räcker det inte med att man har det i huvudet och att man får det genomfört..
Jag tror det är typ bara jag som inte fattar någonting av det här så det känns ju också lite pissigt, fyfan. Och den här PLANERINGEN då så ska lämnas in EN vecka för man ska ha yrkesprovet det vill säga senast på torsdag då för mig så det är inte alls kul nu. Och såklart har man ju massor av andra planer också som att åka och simma imorgon t.ex så då blir det ju ingenting skrivet heller och idag har man sölat på halpa-halli och det ena med det tredje så det blir ju som aldrig någonting av något tycker jag.
Varför börjar allt på TV så sent? okej 10 är inte sent men nog idag innan man har kollat de då så är klockan 11 eller mera och då är man ju dötrött på morgonen, nej jag tror jag ska gå och lägga mig 9 ikväll får se då det blir väl nog bara ett lycka till åt det..
Nej nu ska jag sluta svamla och lyssna på någon låt och försöka ta mig igenom detta underliga yrkes...

Föresten; Daniel kom hit igår halv 10 för att vi skulle få kolla Wallander tillsammans, han är nog bara för bäst den killen! kan inte bli bättre!

Danny - Radio

RSS 2.0