< Till bloggens startsida

Sportlovsdag nr. 1

Dagen har tillbringats i jobb ända tills klockan slog 15.00
Efter detta har jag inte gjort mycket, har ätit mammas mat som var god som bara den (man inser hur mycket man saknar hennes mat när man aldrig är hemma), jag har även hunnit stuva om i lite skolmappar och sånt, har också hunnit kasta huvudet på kudden ett par minuter. Sen efter allt detta har jag suttit i bloggvärlden och läst hela 74 inlägg från bloglovin + andra.
Men nu ska jag ta mig i kragen och gå ut på en promenad som inte har blivit av på länge
och mycket godisätande har det blivit sen dess så nu ska jag vara aktiv på detta "sport"lov.

starten på en ny vecka

Den börjar idag Söndag för min del, börjar dagen med en lugn förmiddag och frukost + bloggläsning och några avsnitt av Jim's värld. Senare blir det att fixa sig in för jobbet och packa väskan och dra iväg. Ska bli lika kul som alltid även fast man tänker det är rungt när man har 3 dagar framför sig, men det går undan med fart. Senare ikväll när jag slutat klockan 9 blir det att åka hem och kolla Wallander - Cellisten som kommer på TV4 ikväll.

Så ser min söndag ut, ha en bra dag alla! :)

Kvällens

Linn och Macke har nyss varit här och vi har ätit vår smörgåstårta och pratat.
Nu kollar Daniel och jag denna film:


Städning

Hittills har dagen spenderats hos Kenneth. Vi åkte dit och hälsade på honom och macke och didde var även där men de åkte ut på skotertrip. Vi har spanat in lägenheten och pratat om lite allt möjligt, så en helt chill förmiddag. Vi hätmade även William's koja före så han fick spendera några timmar ute, och det hade nog gått bra han var under bron när vi kom tillbaka så han hade nog inte gått på några villospår.

Nu är Wille och jag hemma medans de andra två åkte till Halpa för att handla lite till Kennets lya och vi ska börja ta tag i städningen i detta hus, blir att torka damm, plocka, diska och dammsuga. Senare blir det väl chill på soffan före matlagningen.


Besök

Ja det blev så att vi fick besök av Linn och Markus och så
fixade Linn och jag ihop en smörgåstårta till imorgon kväll,
som vi då ska äta upp och chilla framför TV:n.
Har heft en riktigt trevlig pratstund med dem ikväll.

Nu e de dax för fredaagsmyyys!

Sov som en stock inatt ingen katt som störde eller något men steg ändå upp där en halv 10, ganska passlig tid ändå. Slöade med frukost framför TV:n före jag tog en dusch. Sen började jag leta mig nedåt för att klippa och färga mig hos frisörsalongen Pop i Topp som Jenny klipper i just nu. Blev riktig nöjd, fick en mer rockigar look genom att vi klippte upp det. Har tyvärr ingen bild.

Annars idag har vi handlat mat i stora lass och dagens middag bestod av Potatismos och Revbensspjäll. Resten av kvällen ska vi antagligen lata oss framför TV:n och kolla någon film, fanns ingen på TV ikväll så det blir att leta upp någon på datorn.

Har en trevlig fredagkväll alla! :)


Tävling



Är med och tävlar om en Freebra från freebra.se här.
Var med du också!

Dops chokladkakor



Har avnjutit en kopp mjölk och dops nu sedan vi kom hem,
och nu ska jag sätta mig framför TV:n och kolla på Sveriges värsta bilförare.
Efter det blir det Lyxfällan och sen Extrema samlare!



PS. denna fick jag bl.a av Daniel till alla hjärtans dag.


dålig bloggperiod

Ja nu känns det nog som jag har kommit in i en dålig bloggperiod, har inget att skriva om kommer inte på något.
Vad kan man skriva om egentligen? känns så lame att bara skriva om vardagen hela tiden, ingen bryr ju sig i det heller.. måste söka runt å spana in olika bloggerskor.

Ledig dag

Nu har vi övningskört för idag. Så nu blir det bara att läsa bloggar sen packa väskan tills Daniel hämtar oss. Behövs också sportlovsstäda här på internate som är ett måste så det är väl bara att sätta igång och skura köket, vårt rum och wc.
Sen blir det bilskolsteori klockan halv 5, näst sista gången äntligen!

Bring it on - In it to win it



Ska kolla denna film nu före jag går och lägger mig
och laddar upp inför morgondagens körlektioner!

vardagligt

Skolan var lång men vi klarade oss ur det, sista timmen var intressant eftersom vi började med ett nytt ämne och diskuterade mycket. Efter skolan gick jag hemåt packade simkläderna fort som bara den och så tog vi bussen och åkte och simmade. Simmade 1 km och vattensprang 300m sen bussen hem igen då.
Kvällen tillbringas framför datorn med alla de bloggar som vanligt och facebook såklart!

Valentines day



Haft denna på dotorn länge men har inte kommit mig till att kolla hela,
så nu ska jag se på den och sen ta tidig natt!
Godnatt!

Nyckelsmycke



Denna snygging ska få smycka
mina nycklar i framtiden.

(inhandlad igår, citymarket!)

22022011

Skola 08.15- 14.30
Men ändå inte så tungt. Hade massage sist och vi hade lite teori först och sen fick vi börja massera. Idag masserade vi bara händerna eftersom vi inte hade kläder med oss som shorts, linnen och dylikt. Det var skönt att få handmassage med olja. Skulle nog behova åka till en riktig massör någon gång eller kanske tvinga Daniel att ge massage åt mig i en timme, haha!
Blir skönt med lvriga masager speciellt ryggen, ända jobbiga är kläderna oljor och allt som blir så kladdigt och äckligt men nog ska det väl gå.
Nu när jag är hemma från skolan så ska jag snart bege mig ut på en promenad eftersom jag har märkt att jag mår mycket bättre när jag är ute och rör på mig, har nämligen en svindel period nu.


21e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.


Denna då säkert, orkar inte ta någon ny nu!


Träna träna

Nu ska vi sätta igång och träna kettlebell såhär på senan.
Har ett nytt pass som vi börjat på med lite mera magträningar
och styrka överlag, skulle behövas en tyngre vikt.


Jag funderar..


Dagens shopping!


Start på ny vecka, ny period.

Tog som sagt 6ans buss imorse, övningskörde klockan 8 och 9 så när vi kom till skolan var klockan 10 och lektionen började. Hade lektion till 11 när det var mat och sen visade sig att nästa lärare var borta men vi fortsatte med den tidigare lektionen en stund då för att inte få så kort dag. Planeringen är inte den bästa här i vår skola men man får nöja sig.

Nu blir det stan, lite shopping för mig tror jag och sen mathandlande. Efter dett blir det väl nog bara att sitta och läsa bloggar och lyssna på musik.

20e bilden: En tokig bild.


Bilägare!

Ja idag efter jobbet drog vi ner till kyröskoski för att kolla på en Volkswagen Golf till mig som kag har kollat på i ett par veckor, och mycket riktigt blev det nog att ta hem den efter lite om och men. Jag är nöjd med mitt köp och hoppas nu att bilen ska hålla något år. Visar bil senare på den, just nu är jag bara trött och ska åka till vasa 06.15 imorgon så jag ska kolla Wallander så länge jag orkar och sen sova.

Mockarutor

Ikväll har vi bara chillat och bakat mockarutor,
och just nu snurrar Mr Bean på tv.



Det blir tidig kväll ikväll eftersom Jobbet kallar 7.00-13.00
och efteråt drar Emma och hennes pappa, Daniel och jag ner
till Tammerfors för att kolla på en bil till mig.
Mera om det senare om det blev köp eller ej!

Vanhafest

Gårkvällen började hos Emma med chill och prat sen begav vi oss iväg till Övermark lokalen och vanhafesten. Själva festen var nog bra men att vara nykter på en fest där inte så många andra är det är inte lika kul. Men vi hade ändå kul med sällskapet och många man inte träffat på länge. Sen senare kom ABI -11 och då dansade vi med dem en stund och sen bar det hemåt lite före 1 eftersom jobbet kallade 7 imorse.
Lägger kanske upp någon enstaka bild om jag har senare, på måndag typ.

Morgonpigg?

Ja inte så vanligt att man är upp denhär tiden när man är ledig, men vaknade halv 9 och kunde inte sova. Så jag steg upp så småningom och satte mig här och läste bloggar.
Dagens schema är att åka till Daniel's föräldrar (de är borta, i sverige) och sköta lite katter och efter det blir det att måla en kattlåda som william ska få så han kan gå ut något, sen ska vi försöka få tag i en kille som har en bil jag vill ha. Annat är att jag skulle behöva skriva lite till portfolion från sista lektionen, sen ska vi väl äta mat och så småningom blir det väl att börja åka hemmåt eftersom det är Vanha för min del ikväll. Åker dit en stund, åtminstone till ABI-11 kommer hem vilket innebär Måne sen börjar jag väl dra mig hemåt för att åka i jobb imorgon kl. 7.00.

9e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.


Haha! :)

bloggtorka

Imorse steg vi upp 08.30 för att åka och övningsköra klockan 9-11. Körde i stan och stenhaga idag, så nästan samma rutter börjar bli lite trött på dehär vägarna här i stan nu men. Sen när vi hade kört var det matlagning som stod på schemat i skolan, fixade bara en soppa, bröd och fastlagsbullar så det gick ganska så fort.

Blir bara att läsa bloggar och vänta på att åka till bilskolan nu då, jobbigt med skola efter skola men men ska man ha körkort så ska man ha. Sen efter det hämtar Daniel oss, ska åka in efter några småsaker snabbt till stan också!

Med och tävlar!



Jag tävlar hos Millah om en väggdekor från textarna.se
Var med du också!

Rekomendation

Filmer var awesome!
Den va sorlig, rolig och romantisk
och jag bara älskar sådana filmer,
så om du gör det också så ska du kolla
Life as We know it!

Movie time


Blir att kolla denna film som jag
velat åka på bio på så länge!

TÄVLAR



Jag är med och tävlar om en freebra
http://lipstick.webblogg.se
Var med du också!


Skulle verkligen sitta suveränt till sommaren!


Vad göra ikväll?

Har nu haft slutseminarie i skolan och smahällsprov, så idag skulle man kunna tänka sig att göra något roligt.
Skulle kunna tänka mig en runda på stan? men det skulle betyda att jag skulle behöva åka nu med 5 över 4ans buss och det blir snabbt. Dessutom vill inte Emma till stan, inte så förtjust i sånt som jag sysslar med nämligen SHOPPING!

Blir väl internatssängen till kl. 22.30 då man går och lägger sig (kaanske)

18e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.

VEM skulle de kunna vaa.. haha!



(har inte så många bilder av Linn)

YOUTUBE

Jay Smith - In the ghetto

Jay Smith - Rockstar

Har kollat på olika klipp idag på youtube av idolerna 2010, kollade såklart mest på Jay men även lite av olles klipp och elin. Gled även in på sånt som Minnah&Jays kärleksaffärer och sånt, intressant att se på men om det stemmär är en annan femma!

 

 


Gina tricot


HISS eller DISS?

Lady GaGa - Born this way


Dagens händelser

= inget!
Nämen skola som skola, hadde lektion lekte lekar typ ledig från 11-12.45
och hade sen en lektion så dagen har inte precis varit jobbig.

Nu när jag är hemma(internatet) så lyssnar jag på en underbar Jay Smith,
eftersom jag inte kan sluta tänka på honom efter konserten. Jag har läst genom bloglovin,
alltså alla bloggar jag har där och även andra. Så vad gör man nu då?
Emma kommer inte hem före typ 4 för hon övningskör idag. Det ska jag först göra på torsdag igen,
alltså då är det 2 veckor sen senast? kommer ha glömt allt..


Nej, kanske man kollar på kläder?

17e bilden: En person som alltid gör dig glad.


IDOLGÄNGET


Jay Smith ♥


Linnea, Elin och Minnah


Geir, Olle, Linnea och Andreas


Minnah och Linnea


Jay!


Elin


Jay!


Daniel, Olle och Andreas


Olle och Andreas

Igår söndag var det då idolkonsert i Jeppis och vi hade våra biljetter och åkte med den bokade bussen iväg kl. 14.00 så när vi kom dit blev det att köa, även fast jag blev tvungen att springa in i bussen ett varv och värma fötterna. När vi väl kom in satt vi spända och väntade. Idolerna började bra på scen och man blev så uppspet och ivrig och när då äntligen Jay Smith kom in på scen gick min D3000 varm som bara den och bilder blev det, tog ca. 750 st och här är då ett fåtal, nöjd med mina bilde (även fast jag gärna skulle vilja ha ett nytt objektiv, längre zoom). Jay sjöng jevligt bra, härligt att se honom live och han avslutade även med vinnarlåten dreaming people, helt awesome!


16e bilden: En bild som gör dig glad.


Emma och jag!


Glad alla hjärtans dag allihopa! ♥


Kvällens filmer!






Alla på TV3

Inflyttningsgåva

2 muminmuggar av Linn&Macke


Dagens mat!


Tortillas på vårt nya tortillafat!

Skoter

Idag är det lördag och det är skönt att få vara lite ledig också. Idag har vi sovit läänge och sen handlat lite mat och sedan bar det iväg ut med skoter med Linn och Macke. Vi åkte till Daniel's villa och grillade korv, efter vi hade grillat började de bli kallt om fötterna så vi drog oss hemåt. Linn och jag körde hem och fan va kul det var! fick köra hårt över isen på sjön och prova på alla guppor, dik och liknande. Så nu måste nog Daniel skaffa en skoter till nästa vinter, hans har nämligen gått sönder så idag körde vi med en annans.
Fick även prova mina nya Peak utebyxor som jag köpte på loppis och de var super, bra fyndat enligt mej!

15e bilden: En bild från i somras.






Freedag!

Och en ledig helg framför sig.
Ikväll åker Måne, Emma, Linn, Hanna och jag iväg till J&P för att äta, ska bli roligt att umgås med lite tjejer och absolut den bästa maten får vi också. Efter detta så åker Emma och jag till oss (Daniel's lägenhet) där ska vi chilla med ansiktsmasker, smoothies, kex och ostar, ska bli hur skönt som helst. Emma kollar även in lägenheten då eftersom hon inte har sett den ännu.

Så jag ser framemot kvällen! ha en riktigt bra kväll ni också bloggläsare!

Bilskola

Skoldag..
Bilskola..
Internatet..

Hemma, ja då blir det bättre. Kommer visserligen hem först halv 10 men det är i alla fall hemma. Tittar antagligen på TV och myser under täcket. Imorgon blir det då att sitta med samhällsboken i famnen, och på kvällen kommer åtminstone Emma och vi ska göra någon smoothies och kanske ansiktsmask och lite sånt smått och gott.

Men nu ska jag ta tag i klädskåpet och städa undan lite och packa ner allt som ska hem och sen blir det att klä på sig för att stå och vänta på bussen i -16 grader som inte kommer då man vill en endaste gång!

14e bilden: En bild på dina närmaste.

 


Uppdate!

Har otroligt tråkigt nu på internatet, det blev inte så mycket bättre efter promenaden bara medans den varade. Så nu har jag bestämt mig för att ta fram skolpärmen och läsa lite samhälls när jag ändå har tid, blir ju dåligt med läsandet över helgen och dessutom är det alla hjärtans dag på måndag.
Så nu ska jag läsa en bra stund och efter det åker jag ut med Måne på en liten diskussion eftersom hon kommer hit till Vasa en stund ikväll, har nu något att göra då en stund.



LOOKBOOK

NICE

 


BLÄ!

Ja idag är en BLÄ dag!
Skolan har varit jobbig, förutom de sista timmarna när några med funktionsnedsättning var och berättade för oss. Det var intressant som bara den. Nu när jag har slutat klockan 13.15 har jag inget att göra, helt fucking tråkigt på internatet, har kollat facebook hundra gånger bli bara ännu mera elak på det!! Finns dessutom inget intressant att kolla på längre.

Skulle gärna vilja gå ut på en promenad, men vågar jag i dehär trakterna ensam? de är frågan..

13e bilden: En person som är snygg.


Taylor Lautner Zac Efron


Wentworth Miller


12e bilden: En bild på din fritid.

Jahaja min fritid. Ja på fritiden är jag nog mest med mina vänner och så,
men det finns ju nog en del jag gillar som t.ex:


Att scrappa!


Spela gitarr!

Annars gillar jag även att läsa böcker, dega framför TV:n en hel söndag och dylikt.


en alldeles vanlig dag

Skolan, jobbig men ändå ganska kul mellan varven!
Tog 5 över 4ans buss in mot stan idag och steg av vid simhallen för att simma veckans kilometer. Fortfarande skönt att simma och det går ganska snabbt bara man skärper sig. När vi hade simmat 1 km gick vi över till en annan sida för att vattenspringa ovh det var tungt minsann. Kan nog tänka mig att om man håller på med det länge får man åtminstone muskler från midjan och neråt.

Kvällen går väl ut på Facebook, CityVille, Musik och Skriva Projekt!

H&M


Monday

Skola skola skola.. projekt!
Efter detta har man väl inte gjort många, traskade så småningom iväg mot ABC för att handla veckan mat och stannade även på en kaffe. Så 2 koppar kaffe har det blivit idag, tungt med skola och internat.
Köpte annars en äcklig blåbärssoppa idag, trodde den skulle vara lika god som de brukar vara men tydligen inte, den var tunn och söt.. Nej nu till något annat!

11e bilden: En bild på dig själv.


Kvällens film

Wallander - Skulden
på TV4 kl. 22.00


Söndag

Jobbet imorse till 14.00.
Efter detta blev jag hämtad av Daniel och sedan dess har vi varit ut på en lång och härlig promenad här runt i lilla Rangsby. Det var skönt med frisk luft och att hälsa på min kusin kossor var också mysigt. Annars har vi bara latat oss, fixat mat och suttit vid TV typ. Just nu kollar vi på Cougar Town och det ska jag fortsätta med nu, senare blir det Solsidan.

Rocky Road



Såhär blev våran kaka eller vad man ska kalla det.

600g choklad
3 dl Casew nötter
2 nävar mini marshmallows
1 påse dumlekola

Smält chokladen i vattenbad. Hacka sedan dumle, nötterna och marshmallowsen. Blanda allt samman och lägg i en form och sen in i kylen för att stelna. Inte så svårt, får se hur det smakar!

Vasa dag!

Åkte 9 imorse till Vasa för att handla allt möjligt smått och gott. Vi var även runt till typ 5-6 bilaffärer i vasa men inte en ända hade någon bil till mig, de flesta var dyra och fann jag någon var den fel färg eller automat, so that's it. Men vi fick hem en hel del annat, bl.a. En skrivbordsstol, klädhängare, stekpanna, muggar, mat, nalle, katthalsband.. osv. Sedan vi kommit hem har vi packat upp lite och fixat ihop Rocky Road kakan som jag velat prova så länge. Någon bild på vad vi har införskaffat ås den senaste tiden:







Volumaster


William med sitt nya halsband.


Fredag

Ikväll har vi varit till Näsby och lite sånt, fixat här hemma med lite grejer, hämtat sängtäck och dylikt. Här senare var Linn och Macke hit och vi pratade och inspekterade lägenheten. Senare kom även Kenneth och Jim in en stund och tittade, annars har vi inte gjort något bara ätit chops och kollar som bäst på dukes of hazzard och ska snart gå och lägga oss.
Blir Vasa resa imorgon då, först till alla de bilaffärer och senare i affärer och handla ett som annat som behövs här i huset. Ser fram emot det!

Övningsköra

Ja nu har vi då övningskört och det gick bra för oss båda två tyckte jag. Jag fick backa från en parkering/grotta idag vilket var bra för att löra sig hur man ska titta bakåt och sånt. Sen körde jag nog bara på i stan och snurrade runt. Mötte även på Närpes bilskola som hade varit till halkbanan och körde senare i stan, kul att se känt folk.

Nu sitter vi i skolan och väntar på 3ans buss hemåt mot lilla Närpes. Ska bli kul att komma hem och inte behöva göra något. Eller visserligen ska vi väl fixa mat och sånt, undrar vad vi ska hitta på? sen blir det chill eller kanske någon på besök vem vet. Jag tänker i alla fall mysa mig ner i soffan och kolla på någon film. kanske i TV? Ja typ The Dukes of Hazzard..

Övernattning

På internatet inatt, fastän man har ledig skoldag imorgon. Orsaken till detta fenomen är att Emma och jag ska övningsköra imorgon. Emma kör sin första gång och jag kör min femte. Så det blir stan imorgon igen då, kör ju nästan bara där när men tar kortet i Vasa. Vilket är bra så man lär sig stadstrafiken. Så ses på stan imorgon då!

VEM LÄSER MIN BLOGG?

Skulle vara intressant vem som läser min blogg?
släng gärna in en kommentar eller bara namnet
om ni inte har något annat att skriva.
Gör det gärna ALLA! Skulle vara roligt
;)

10e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

Påminner mig om de gamla tiderna när Linn och jag var ute i byn heela tiden och gjorde våra små hyss och skrattade så vi grät. Denna bild är från skoltaket, ett av våra favorit ställen.


VOLBEAT

Lyssnar nu på Volbeats nyaste album Beyond Hell / Above Heven som kom ut 2010. Den är faktist riktigt bra tycker jag, banden brukar ju bli sämre men dessa har inte ännu blivit sämre.




Heaven Nor Hell


Fallen


EVA&ADAM LOPPIS

Ja dagens runda på stan så blev det ett nytt USB-minne exakt likadant som före, eftersom det andra försvann idag i datasalen. Ella jag själv glömde det så dum som jag var så någon anna tog det säkert. Sen begav vi oss till Walhalla för att fråga om priser för att pierca sig i naveln det kostade mellan 59-69 sa hon beroende på smycken. Så ska prata med Linn nu då och se hur vi ska göra. Sen vidare till Eva&Adam Loppisen, där tog vi en matvaruvagn och började plocka i lite grejer som skulle provas och visssa som skulle funderas över. Resultatet blev ett Jeanspar, Peak utebyxor och en bricka med skålar för tortilla. RIKTIGT NÖJD!







Nu ska jag kolla ett avsnitt av; Svenska Hollywoodfruar tror jag bestämt!


9e bilden: Du och någon klasskompis.

Haha! kanske inte den nyaste bilden precis.
Linn & Jag Vilavslutning 2009

 


Onsdag

Denna dag har gått LÅNGSAMMT! först hade vi samhällslära i 2½ timme och det vet väl alla hur jobbigt det är. Sen efter det började vi lyssna på UP (utbildningsprogrammen) information och det gick bra i början men innan de 9 programmen var genomförda så hade man ganska sjuka skinkor och allmänt sjuk överallt.
Men vi gjorde det första valet nu så de skulle se vad man ville ha så får se nu då vilka program de startar här.
Men nu ska jag göra mig redo inför dagens runda på stan!

Kvällens avslutning

blir att plocka fram kettlebellen och träna en stund med den nu före man går och lägger sig. Skönt att avsluta kvällen med träning, bara man skulle ta steget att börja. Behövs även ikväll eftersom vi har bakat kladdmuffins och ätit, gott var det och man måste få unna sig här annars klarar man det inte!

Men nu ska vi dra igång!


Inredningsprylar

 



Ja som ni ser är jag på jakt efter några väggord, åtminstone ska jag ha ett Välkommen och så skulle vi gärna vilja ha något ovanför sängen också. Dessa är fyndade på: Wallstyle och Myfirstroom.

 


Även dessa ska jag beställa inom en snar framtid, fyndat på: Stil companiet

Och denna godisskål från: Myfirstroom

 


8e bilden: En person du kan berätta allt för.


Simma

Tisdag och planerna är:

  • Åka och Simma
  • Handla mat
  • Fixa mat
  • Försöka jobba på projektet om Autism
  • Kettlebell
  • Sova
Får se då hur det går med denna planering!


RSS 2.0