< Till bloggens startsida

vårkänslor

Vägarna blir bara mera "bara" för varje dag och jag älskar det.
Idag var vi som 3 från min klass på finska, 2 läkemedelstekniker och 2 hästskötare så det var inte många. Sen var vi 7 st på gör din egen leppomada haha (Y) men det blev en lugn och skön dag då och några plus i kanten för att vi orkade komma. Sen fick vi också sluta 2 istället för kvart före 4, och jag åkte hem med Lizze idag och det gick riktigt bra men jag tänkte somna typ 70 gånger men annars.
När jag kom hem kollade jag på nätet efter bilar, har blivit lite intresserad av det och så är det bäst jag kollar själv fört eftersom bilen ska vara svart och får inte ha träpanel eller ljusa säten. Sen kom Emma med halv 6ans buss från Vasa så då kom hon hit och sen kom också Måne och så satt vi här en stund och sen åkte vi iväg till Näsby och körde av och an, handlade kinderägg, cider och sen åt vi en french dog på TB förståss och annas körde vi bara och pratade. Vi var inte ute så jättelänge men det är ju skola för henne imorgon och för andra också så det började bli glest med folk.
Vi från YA i gamla vasa är åtminstone lediga onsdag till tisdag så det är ju skönt. Så imorgon ska jag och min bror riva ut klädskåpen ur mitt rum så vi får någon början, sen ska det börjas  plocka ut allt ur rummet, riva ner tapeter, spakla, måla, tapetitera!? och förståss golvmattan ska in till först och så måste jag ju också välja tapeter till fondväggen. Men det blir jag själv som ska måla rummet med lite hjälp av min bror som ska spakla och fixa det första. Så det blir roligt för mig som gillar att måla. Imorgon ska jag också åka till Daniel om jag hinner och måla några dörrar och sånt så det är mycket sånt nu och snart ska vi ju också börja måla på deras båt "Snuffa" så vi får ta ut den i sommar och åka ut på havet och slappa och soova! Längtar såå till sommareeen!

Men nu ska jag sluta drömma och lyssna klart på Jason Derulo och sen ska jag ta natten så jag orkar med en dag imorgon också!
Ha de bra!


Påsken närmar sig!

Dagarna rulla på

Nu var en helg med en underbar pojkvän över och imrogn bär det av till Vasa!
Igår på kvällen åkte vi till Korsnäs till Victor som hade fest men vi var bara ett kvarv sen åkte vi iväg och hämtade Emma till malax efter att hon hade varit på musikkårens show. Sen åkte vi till Malax grillen och beställde en STOR hamburagare alla förutom Emma, den var shitgod jag tog med ost och ägg och det var nog längesen jag ätit en sådan god hamburagare. Den var svårt att äta för den var så tjock så det föll mycket sallad och sånt ur men den var nog värd det och den var inte så dyr heller! Rekomenderas.
Sen åkte vi bara hem och det var riktigt skönt att lägga sig i sängen och sova.
Idag har Daniel och jag sovit, ätit, jag har målat en diskbänk, han har städat bilen, ätit luch, druckit kaffe, kollat på datorn och tv riktigt härlig dag har vi haft idag. Nu när jag kom hem ikväll har jag bara varit i duchen och nu sitter jag här och har just bytt "tema" på facebook. Har också just precis fixat finska läxan så det har man ifrån sig nu är det bara att fundera ut kläderna till imorgon och se om man behöver ha med något till vasa det är bara en natt eftersom vi kommer hem på tisda och så är vi lediga från onsda till tisdag då ska blir riktigt skönt. Påskplaner; slöa, städa, börja fixa om i rummet, måla med Daniel, åka på 40-års kalas till faster, festa på påsklördagen och lite sånt smått och gott.

Men nu ska jag ställa in mig vid TV:n för ikväll är det Johan Falk och sen ska jag bara sova.
PS: skriver inget imorgon eftersom jag tar inte med datorn till stan.


Smulan!

tycker inte om dej rubrik

Igår kväll var det då som sagt rinkbandy och Emma,Linn och Jag åkte dit med Måne och hon var skitbra på att köra tyckte jag. Sen satt vi och kollade någon match sen handlade vi lite till halpa och lidl och sen matcher och tb. Emma och jag kollade den sist matchen klockan 20 över 2 men jag skulle nog ha velat sett den sista som aporna spelade men den var 20 i 4 så Daniel orkade inte vänta tills det eller jag plågade inte honom att göra det heller.
Idag har Daniel och jag slöat, ätit frukost, kollat på båten snuffa, tagit kort, ätit våfflor, jag har fixat facebook åt honom som han har hatat så men nu tycks tycka om haha. Och nu blir det bara för oss att göra oss klara inför kvällen och sen åker vi ut och kör med Linn och Macke vi ska åka och kolla till Victor i korsnäs också och sådär annars blir det väl liten det ena som det andra. Kanske några följa john och lite sånt.

Nu ska jag ladda upp några bilder som jag tagit idag medans jag lyssnar på: Kesha - take it off
Sen åker vi till mig!


en söt som skruvar





äntligen fredag

Skola idag som vanligt och det gick mestadels ut på att springa till datasalen.
Tog 3ans buss hem då så jag kom just precis hem och ligger nu här i sängen och väntar på att mamma ska fixa mat för jag är utsvulten, hoppas det blir gott. Sen ikväll hämtar Måne oss (Emma, Linn och jag) och så drar vi iväg till hallis för att kolla på rinkbandy och sen lite av och an körning i näsby och lite sånt smått och gått. Så nu blir det väl nog bara att ligga och pusta ut några minuter sen duschen, mat, göra sig klar, vänta och åka!

Ska gå och packa upp och sen ner igen först..


Dålig blogguppdatering

har inte skrivit på länge nu men igår åkte jag hem efter skolan för att umgås med min underbara pojkvän och vi var till Näsby och kollade lite när måne körde och pratade med dem. Sen köpte vi godis och hade myskväll, kollade andra avenyn och lite sånt. Imorse kom Linn och jag med 7ans buss till vasa så vi låg på en soffa i skolan en stund och förstås datorn tills vi började klockan kvart över 8 och vi hade en lång skoldag framför oss som varade ända till kvart före 10 men det gick ganska fort ändå tyckte jag. Sen när jag kom hit till internatet var Emma här redan och vi började fixa mat som bestod av fullkornspasta + kyckling sen tog vi bussen in till stan och gick och handlade videkissor till min mamma och sen Ben&Jerry's + lite godis och så gick vi på bio på filmen I Love Filiph Morris med Jim Carrey i huvudrollen och den var lite sådär den var bättre på trailern men det gick att titta. Glassen var inte god idag och jag gillade inte riktigt de där toffebitarna som var innuti så den slängde vi när vi ätit lite ur den. Efter filmen tog vi det lungt och kollade på diverse på Anttila och hittade en genväg genom en grotta. Sen for vi hem med IP simon och förståss Dofie och Becca som hade varit på Volley Boll. När vi kom hem slöa här, läsa bloggar haha och äta vindruvor. Nu skulle jag behöva gå och packa eftersom imorgon är det Fredag och då få man åka heem, så då blir det KANSKE att åka på 24 timmars Rinkbandy måste se om vi har lust och orkar.

Men nu ska jag flumma här med Emma och sen packa, KANSKE läsa, sova och sen börjar processen om imorgon!


Saknar denna väska som jag hade i min hand i Björneborg, men pärmen rymdes inte så jag bytte in den då. Men skulle gärna vilja ha en sådanhär! <3


Vill ha, rosa, grön, blå eller svart ;)

Fick lust att nätshoppa nu men ska väl nog spara pengarna till något annat eller åtminstone ska vi till Vasa nästan onsdag också när vi är lediga.



Skola

Åkte med 6ans buss imorse och jag sovde faktist inte någonting alls. Sen släpade man sig till internatet och läste på finska orden. På finska timmarna lagade vi några uppgifter och tränade uttalet. Kemin "tvättade" vi silverskedar och gjorde ett experiment med någon morot och några godisar. Sen gick Linn och jag hem och Emma slutade samma tid så då gick jag och lånade till bibban "kosten och hälsan" sen fixade jag finska läxan och sen åkte Emma och jag in till stan eftersom jag skulle ha några fejk videkissor till mamma men såklart glömde jag dem precis som förra gången så det blir nog att ta dem någon annan dag denna vecka. men vi handlade nu åt minstone mat och åt på subway. Sen bara hem till internatet och sedan dess har vi ju suttit vid denna jevla plåtlåda och tittat och förståss läst Frida-tidningen och nu står disken och väntar på mig så det är väl nog bara att börja maka sig upp ur denna soffa och börja på...

Föresten idag såg Emma och jag en soffa på loppis i stan som var nersatt till 25€, jevlit billig alltså men måste fundeera lite fastän den försvinner väl ganska fort eftersom det var på loppis.
Nu ska jag lägga på musik och då och diska så vi får någonting kokat och ätit imorgon!

Uppdaterar youtubevideo senare när det här fucking internet funkar här..

tunga sönagar

Nå nu kan jag berätta om gårdagen; Daniel, jag och Emma åkte till Måne igår och ställde oss i grinden. Rickard, Mäntylä, Pika och Joel var redan där så efter en stund letade vi oss mot dörren och ringde på och sa grattis det var meningen vi skulle ropa men det ble inte så eftersom vi var lite folk för basse och svenne och någon till hann inte komma till den där tiden men nåja hon blev överaskad och hade inte alls tänkt på något sådant. Sen festade vi på, åt chips, popcorn, dipp, salta pinnar och sen också smörgåstårta som jag hade med mig. Folk kom och gick och vi spelade även ölspelet på pojkarnas sätt, sofies sätt och emmas sätt så det blev en del dricka att hälla i sig också. Sen sjöng Måne, jag och Emma och vi hade nog riktigt kul. Sen bestämde folk sig för att åka till Töjby lokalen så då gjorde vi det men där sög det totalt det var inte många levande varelser där. Men nåja vi fick nu oss en åktur, sen efter den rundan åkte vi hem och så var kvällen slutt.
Så kvällen blev helt lyckad hoppas bara Måne tyckte det också, men jag tror nog det!
Idag har Daniel och jag baaara sovit uut, kollat TV, ätit frukost + kaffe och bara pratat med morsan. Sen åkte han hem och jag städa upp lite i rummet och sorterade byket och nu sitter jag bara här sen blir det väl att gå in till Farmor och se hur hon hade det igår i Gamla Vasa vid korsholms skolor på 55 års träff ellr vad man kallar det.

Såhär annars funderar jag bara på om jag ska pendla denna vecka eller inte skulle nog vilja det men.
Tänkte ladda upp några bilder från gårdagen men jag vet inte av mitt kamera, så senare..

Födelsedagsbarn och allmän uppdatering

Igår for mamma och jag och handlade direkt när jag kom hem och så blev det att beställa hem pizza från Casa som mat eftersom ingen orkade laga någon mat. Sen hem, åt, sprang över till farmor, hem, stressa för att få mig klar, sen näsby där det blev lte strul eftersom ingen av oss visste vad vi skulle köpa men vi fick det klart. Sen åkte vi raka vägen till Måne på kalas eftersom hon fyllde 18 år igår!! wuhuuu GRATTIS! och hon skrev också kortet igår och klarade det så det var ju shiitbraa, så nu får vi bara vänta tills hon får köra upp på onsdag och hoppas så för hennes skull att hon klarar det. Efter det är klart blir det besikting av den fina limegröna bilen hennes och efter det är det bara att köra påå! LÄNGTAR SÅÅ!! Ska ta några kort av bilen och visa så ni läsare få se den någon dag.
När vi kom hem från hennes kalas där vi även drack Champagne och åt tårta kollade vi lite på TV men surprise jag somnade. Nåja imorse var det jag som var vaken och inte Daniel så då fick jag ju även vara lite stolt över det också. Sen när vi orkade upp åkte vi till Näsby och handlade det ena och det andra, kan inte riktigt skriva ut här på bloggen nuu, men nåja ni lär få höra imorgon.

Jag har också ust precis städat lite i rummet och pravat den nya överkastet som ska va på soffan så nu är det nog bara att börja flytta ut möbler och skåp och börja lägga golv och tapetiera (hur skriver man det!?) hoppas rummet blir fint då sen. Annat jag ska göra idag är välnog bara att städa, slöa, fundera och äta mat haha.


Converse

Vill haa!

Ikväll har Emma och jag tittat på converse och jag vill såå ha turkosa vonverse skor till sommaren nog för att jag har röda och svart läder men ändåå. Måste se om det blir av eller inte.. hoppas hoppas!

Liten uppdatering bara: Idag har vi varit in till stan med IP personalen jag köpte present till Måne och så åt vi en smörgås på subway. Annat var nog att bara chilla runt på stan i snöovädret, sen hem till Internatet, slöa vid datorn, duscha och just nu bara kolla runt på klädessidor och lite sådant som hör till summerfeelisen. Men klockan är snart halv 12 så jag tror nog jag ska börja gå och lägga mig nu.

Ska bara lyssna på denna låt först:

 


sommar,sommar och återigen sommaaar!

Tisdag: gjorde väl inte så mycket här på detta internat men in till stan var vi med bussen och jag letade efter en present åt måne hittande något men ska köpa meera. Sen snossade vi bara på och kollade på allt sen kom Jimmy och hämtade oss och han och jag stred om vad det var för temperatur alltså jag tyckte att hans bilmätare inte stämde och jag hade rätt så de så, där förlorade du allt. Sen började jag fixa lite på ett bildspel och vi kollade på cougar town och åt Ben&Jerry's glass såklart. Sen bara soovaa
Idag hade vi kemi 3 första timmarna eller vi fick ledigt den första, sen mat 2 grundvård och tillsist 3 anatomi.  Efter maten höll vi på att gå hem eller jag eftersom jag tappade tråden och inte ville gå på de sista timmarna och dessutom slutade Emma efter maten. Men jag kom på spåret igen och det visade nog sig att de där timmarna gick förbi också.  Sen gick vi hem, kokade mat som bestod av korv, sen städade vi och det blev riktigt frächt här åtminstone för en stund. Sedan städningen har vi bara suttit här och jag har kollat på Andra Avenyn, fixat klart bildspelet som dessutom inte går att ladda upp här eftersom man måste ladda upp det via youtube först, suck! Sen fortsatte jag idag att äta min Ben&Jerry's glassburk och den tog minsann slutt.
Nu och här är det dött, tyst, tråkigt, kalt, äckligt.. så det är inget vidare alls nu. Men resten av kvällen ska jag väl bara ägna mig åt datorn, grundvårdsboken, cougar town och situpsen vilket blir 200 straff idag så det blir tillsammans 300 då! hoho, så blir det när man äter sött.

Imorgon ska vi åka till Sports Gym och träna kanske till och med dansa lite zumba får se om vi hinner.


summerflower

Villafest!
Emma, Toffe
& Madde i solskenet!


Tony's konfirmation
Alexander, Tobias,
Sebastian, Oliver, Benjamin,
Tony, Olivia, Linnea & Jag!


Blev några sommarbilder nu då istället p.g.a. det dåliga med Sommarvideon/bildspelet.


Sommarfeelis och converse!

Idag är det måndag och skolveckan har börjat och det gick ju lite sisådär tänkte nästan hamna ur spår och gå hem jag ett tag eftersom jag verkligen inte hade någon lust att gå på kost, nutrition och rengöring för att koka mat men det gick när man väl började på. Annars idag i skolan har jag bara haft summerfeelis, och gått och tänkt på allt man ska hinna med i sommar t.ex. vara med vänner, köra moppe, ut och köra me månee, sola, bada, festa, jobba, dricka, köra båt, cykla, vara galen, springa runt i sommarklänningar och käka glass i lass! ;) OCh så har jag såhär annars chillat runt i converse idag som tecken på Våren.
När vi kom hem till internatet slöade vi bara och jag gjorde 100 situps sen skrev Emma och jag matlistan och så gick vi ut på en promenad före vi gick och handlade mat till denna vecka. Med maten hade vi problem eftersom det inte fanns något vi vill äta och allt var dyrt och det vi ville ha fanns inte. Men men vi köpte sej, korv och återigen korv som mat + sallad och annat som t.ex. youghurt och liknande, jag köpte även gröt som jag ska börja äta nästa vecka när jag har hemmakokt jordgubbssylt! namnam.
Sen när vi hade handlat gjorde Emma varmasmörgåsar med tonfiskröra innuti så då fick jag äta den återstående tonfiskröran och det var gott minsann. Sen kollade vi på Cougar Town kollade hela 3 avsnitt och det är nog den bästa serien på länge  om man inte jämför med Prison Break för den serien slår nog ingen.
Men nu ska jag börja släcka av här och kanske krypa mig till sängs eftersom vi börjar halv 9 imorgon och jag ska i duschen också och dessutom har jag som uppgift att väcka Emma och Johanna så ja ska försöka vara pigg imorgon.
No fuck! måste göra 300 situps till ikväll, har en deal om att göra 100 situps varje kväll och när man inte gör några över helgen får man skylla sig själv och ta sig i kragen när man kommer hit istället så det blir nog bara att sätta igång nu då.


Uppdatering

har nu anlänt till internatet för en stund sedan. Eller vi tog 5 över 7ans buss Emma och jag och sen steg vi av vid ABC och jick dit för att äta något och handla något smått. Sen traskade vi iväg mot internate och det blev kalt innan vi var där och trött i nacken men annars gick det nog bra. Så nu har jag bara varit i duschen och nu skall vi kolla en film som heter Nick and Norah's infinite playlist och jag hoppas den är braa för jag har inte sett den. Sen blir det väl nog bara att gå och lägga sig för att orka med morgondagen då vi t.ex har finska på schemat och har även finskaord som jag inte har läst på något ännu, nog för att jag har läst på morgonen de andra dagarna också men skulle nog borda läsa på dem lite bättre så man får bra i förhören för man vill ju nog satsa lite på skolan nu när man nu själv har valt yrke och vill få ett yrke senare i livet.

Men nu ska jag vänta på att emma har skrivit blogg klart och så ska vi börja kolla på filmen!

Helg

Fredag: Åkte till Daniel ganska tidigt sen for vi iväg på kalas till hans storebror och var där några timmar sen hem och skulle kolla på flickan som lekte med elden men jag somnade så nu måste jag kolla den sälv då.
Lördag: Vaknade sådär ganska normalt, steg upp och åt frukost var allmänt slö och bara pratade och kollade på Tv. Sen åkte vi upp till Näsby för att handla diverse inför kvällen och så dagfördrev vi lite på affärer och pantade flaskor för att ha råd med ett som annat haha. Sen åkte jag hem och scrabbookade lite sen mat, duschen, göra mig klar, åka iväg till skidstugan, förfesta, med taxi till malax sen bara dansade vi där och hade det roligt i början sen sög det och senare mot kvällen blev det nästan för roligt igen haha. Kunde åtminstone inte sluta skratta inombords på något sätt.
Söndag: slö slö och slö åtminstone Daniel har slöat ganska så bra imorse medan jag har kollat på tv och guligullat med honom. Sen åt vi mat, berättade för mamma om gårdagens händelse och sen skojade vi bara, körde lite moped eller det var meningen vi skulle fixa den men det blev liksom inte av idag det. Annat jag gjort idag är att jag har varit hos farmor och farfar, ätit middag, scrapbookat och nu sitter jag här och funderar ska jag åka till Vasa ikväll eller imorgon klockan 6 på morgonen, båda två låter jobbiga som bara denn!
Måste fundera här nu lite med Emma, hejdå!

Då var det dlut för denna vecka

..med skolan, guu va skönt!
Hade grunderna i vård- och omsorgsarbete imorse 2 timmar och sen var vi lediga i två timmar och vi satt vid en dator och sen gick vi och åt och sen satt vi bara de 2 timmarna. Efter det åkte Linn och Johanna hem men jag gick på Anatomi och idag gick det faktist fort och det var inte tungt heller vi ritade kollade på youtube och skrev lite grann också. Så jag slutade klockan 2 och då traskade jag iväg ner till Internatet, packade ihop det sista, tittade på klockan och konstaterade att jag hinner nog skriva lite blogg innan jag åker hem, Emma slutar kvart före 3 och då hämtar hennes morsa oss och så åker vi hem.
igår skrev jag inget eftersom vi var sura och tvära här på internatet, skolan sög, ingen av IP perssen svarade, allt gick fel, taxiproblem tills lördagen osv. Men sen svarade IP:arna och jag fick lov och ringa till Ruffe och han kom ner och hämtade ooss lite efter 6 tiden och så for vi iväg till Sports gym i brändö och där fixade vi vårat gym kort som vi har fått billigare från skolan och denhär första gången fick vi gå gratis så det var ju härligt så¨vi kollade oss runt och prövade på maskinerna och sen satt vi i massagestolarna före vi for hem. Så nu har vi 10 gånger kvar då, så vi ska väl försöka att träna hårt och prova på Zumba, spinning, bodypump och liknande roligt. Sen hämtade Ruffe oss 9-tiden och då fastnade vi på parkeringen, slirade fast i slasket så vi steg ur och knuffade på så när vi kom lös körde vi vidare till stan. De gick och beställde pizza medans vi tog ut pengar sedan så for vi till shell och handlade karkki.

Men nuu har Emma slutat så nu ska jag prata med henne och sen ska vi leta oss hemmåt, hejdå!

haha, tråk.


Ledan för flera

Har inte mycket att skriva idag för vi har inte gjort mycket  alls idag, bara skola till kvart före 4 sen gick vi hem till Internatet och stekte 30 fiskpinnar och åt sallad. Sen dess har Emma och jag sprungit av och an på internatet eftersom vi inte hade något att göra så har vi suttit och bara sagt: VAD SKA VI GÖRA? VAD SKA VI GÖRA? så dagaen har varit lite trög och tråkig. Nu har vi typ problem med vem som ska gå idsuchen först haha, vi har helt enkelt inget att göra. Emma sitter och mixtrar med webbkameran, Johanna funderar var hon ska dusch haha och jag skriver bloggelilogg.

Men nej nuu ska vi försöka mata på våra achlen och få någonting jort, hej svej!

Nya skoltag

Måndag idag och veckan började med att man fick lov och stiga upp klockan kvart över 5 på morgonen. Det gick men inte var det ju det roligaste sen när jag hade gjort mig klar skulle jag väcka Daniel och få upp honom ur sängen men det var ju inte det aldra lättaste heller. Sen när vi hade ätit och var klara skjutsade han mig till bussen och då åkte vi iväg och bussen var såklart proppfull och jag somnade (Y).
Skoldagen gick ut på Finska, Kemi och Kost, Nutriton och Rengöring. Så någon mat behövde vi inte koka idag eftersom vi gjorde det de sista timmarna i skolan så det var ju skönt och man fick spara in lite pengar.
Sen när vi kom hem slöade vi och sen gick vi upp till bussen halv 5 och åkte in till stan, hade i sikte att inhandla linnen, en mapp och ett jeans par men det blev: En tunika, en kavaj och en mapp. Men jag är nöjd i alla fall har ju någonting att ta på sig på Lördagen då när vi ska på Pixnegalan till Malax.
Nu ikväll har det bara blivit att fica till finskaläxan och äta en smörgås + youghurt och nu blir det snart att lägga sig ner och läsa Pojken som kallades Det och sen blir det att sova så man orkar med morgondagen.

Hörs!

Vinterskriba

Har just nu kommit hem från vinterskriba + avslutningshelg för hjälpledarna från Alskathemmet.
Fredagen åkte vi klockan 9 och kom dit strax efter 10 vi började med lektionerna genast och sen var det lunch sen fortsatte lektionerna, vi planerade bland annat kvällsprogrammet och gick igenom hur en bra ledare skulle vara. Sen var det kaffe sen bara ledig sen planerade vi lite inför kvällens program. Halv 8 började vi med programme och vi hade Kalle och Lisa, Bröllopsnatten, en kortlek, shamanen och någon mer sketch tror jag. Sen bara fritid och bastu + kvällste och när klockan blev halv 11 var det kvällsandakt och halv 12 läggdags och då sjöng ledarna och hjälpisarna för konfirmanderna och gav dem gonattkramar.
Nästa morgon var det väckning 8 och vi klädde på oss gick och åt och sen var det morgon andakt och sen började lektionerna men jag tror vi bara hade 1 riktig den dagen, vi planerade också idag kvällsprogrammet och sen slöade vi, kollade film och lyssnade på musik alla hjälpisar. Sen var vi med och hjälpte flickkonfirmanderna med att ställa frågor åt pojkarna om sex, kärlek, relationer, utseende, innre, yttre o.s.v. På kvällen hade vi kvällsprogram och i typ samma stil, en annan typ av bröllopsnatt, en sketch, sahara, de tre gudarna, kinesiska snötricket (tror jag det heter i omgjord form) Sen flöt kvällen på som den före men vi sjöng nästan alla lovsånger den här kvällen eller ledarna och hjälpisarna sjöng, konfirmanderna gillade inte att sjunga men vi tyckte det var roligt. Sen gick konfirmanderna och sov och vi hjälpisar satt och pratade om allt möjligt annat roligt tills vi blev riktigt trötta.
Imorse väckning 8, äta frukost, packa i bussen och åka iväg 9-tiden eftersom Mikael skulle spela på gudstjänsten i Närpes i direktsäning så var vi lite stressade. Så mamma hämtade mig till Näsby och vi var hemma halv 11 tiden och jag hade planerat att sova men inte kunde jag de så jag sitter nu här nu då och lägger in lite bilder och ska SNAAART börja med finska läxan och grundvård läxan, hoho!

Sen funderar jag skarpt om jag ska åka till Internatet ikväll eller om jag ska ta 6ans buss på morgonen, båda låter tunga men något måste jag ju välja så jag får se. Men jag ska komma ihåg gymkvittot och att skicka till Johanna om jag ska med eller inte.













Stressigt

Hejsan!
Kom hem 9 tiden igår efter en shopping tur i Björneborg, hittade ett par converse skor på rea till och med 50% de hade kostat 120€ men fick dem nu för 60€ så det tyckte jag var ett bra köp på Top Sport och jag älskar skorna. Sen sprang vi på där och yrade, hittade bara 2 blusar till på H&M men jag var nöjda över dem också. Måne shoppade byxor och skor. Vi provade typ 25 jeans eller nåt på JC så där hittade hon sina, jag hittade inga som jag var riktigt nöjd med. Vi åt en smörgås där och sen åt vi också glass, sen skulle vi gå och äta den riktiga maten men jag hade ingen lust med något så det fick va. Sen köpte jag en pärm (Y) eller först provade jag i min adidas väska som jag hade köpt men den gick ju såklart inte i så jag gick och bytte in den. Sen sprang vi och kollade på de andra väskorna men pärmen rymdes inte i någon av väskorna jag ville ha. Nåja vi åkte hem med halv 7ans buss och det var en tant i klackaskor som körde haha. När jag kom hem jick jag hem, stod på bron och frös tills niclas kom eftersom jag inte ville kravla i djupsnö. Sen kom Daniel och jag packade väskan och sen åt vi glass och kollade på någon shitbra film men jag somnade.. filmen hette Uptown girls och gick på 3an.
Nu är det morgon och jag har just varit i duschen och packat lite mera medans Daniel sover, men nu måste jag nog gå och fixa håret och fundera över vad jag glömt, äta, klä på mig och sen åka iväg till församlingshemmet. Ska åka till Alskat över helgen med hjälpledar utbildningen.
..ja just ja anteckningsmaterial...

GLAD

humörsvängningar eller vad tänker ni säkert nu?
Men igår morse när mamma kom in i rummet slängde hon något tungt och mjukt som hon brukar på mig och det var min älsklingsfrass Smulan som hade kommit tillbaka! Blev jätteglad och låg och gosade med honom en stund.
Sen städade jag ut resten av skrubben och flyttade in min akläder så nu är min "walk in closet" klar haha. Ganska nöjd eftersom man kan byta om där och den är ganska så mysig så nu är det bara att vänta på att rummet blir klart också. Hela min dag har nästan gått till städning men jag har också varit hos farmor ett varv och bara slöat runt här hemma med mamma.
Igår på kvällen åkte Daniel och jag till Halpa-Halli eftersom jag skulle kolla på en låda och det fanns EN kvar så en tog jag! Sen körde vi bara runt och så for vi till lidl och handlade glass, så det här men sötsugstabletterna går lite sådär just nu men i tisdast fungerade de bra. Igår var det även ett jevla snöoväder och många drivor, traktorer, poliser och annat skumt.

Nu är det morgon och vi kollar på discovery och jag ska göra mig klar för klockan 10 åkewr Måne och jag med bussen till Björneborg nu när bussarna har börjat rulla tillbaka.

P.S Jag har skrivit det här inlägget flera gånger nu datorn har givit upp och stress och så så det är lite weard.


Han e lite lat..



walk in closet

lessen

Kvällen hos måne igår var shitbraa, vi sjöng, åt chips och godis, pratade, skrattade, lekte med arnold, spelade trummor och så vidare. Senare mot kvällen blev det skit för min del, måne berättade att en svart och vit katt var överkörd vid Bäck's Maskinaffär när jag nämnde att Smulan har varit borta ett tag. Nåja jag tänkte inte så mycket på det då men när jag kom hem brast alltihopa när jag frågade mamm om hon hade sett honom och hon sa det fruktansvärda ordet nej jag brast ut i gråt när jag skulle berätta och hon fick försöka trösta mig, hon förklarde att vi inte kunde åka och kolla då eftersom det var mörkt men vi skulle åka på morgonen. Jag gick till sängen och la mig men jag låg vaken kanske en timme i tårar och hemska tankar. På morgonen där en 8 tiden steg vi upp och först gick det bra men sen började jag tänka på honom och tårarna kom, mamma var in till farmor och frågade om de hade sett honom men nej. Vi åkte iväg men ingen katt vilket beror  på plogbilen som har plogat snön så vi vet fortfarande inte var min lilla söta underbara bästa vän är. Mamma försöker säga att han behöver inte vara död men jag tror nog det var honom som måne såg vid vägkanten.. ;( Vi hade med lådan och var beredda på att ta hem honom eftersom jag så gärna skulle velat ha hem honom och begravt honom i sommar men men vet inte hur det blir nu det beror på om han är i liv eller inte..
Saknar honom redan hoppas han kommer tillbaka till mig och hoppar upp i min famn och ger mig en stooor bamse kraam! Smulan är inte vilken katt som helst därför är det svårt att skilja sig från honom och det är jag nog inte redo för. Den 1 maj fyller han 7 år och jag hoppas han får bli så gammal!

Vi har också varit till Vasa idag och shoppat som planerat, var lite tungt men tårarna stannade inom mig. Hittade inte så mycket idag, inga kläder alls blev det. Provade nog men nej inget i min smak och passform. Men jag köpte pysselgrejer, plansch, färpapper till pärmen och schablon med bokstäver. Kollade mycket på inredning idag och jag längtar såå tills jag får inreda ett rum eller hus vad som helst. Kommer satsa mycket pengar på det sen när jag flyttar tror jag.

Nu ska jag kolla runt lite och ta det så lungt jag bara kan, laddar upp några bilder nu också.


Nymålad kruka, lite sisådär tycker jag.


Förra veckans shopping i stan.


Dagens shopping i stan.

dålig uppdatering

Hinner inte skriva mycket just nu heller men ska berätta lite om det senaste nytt.
Lördag kväll blev det skidstugan, Linn, jag och Emma var här hos mig före och sen hämtade didde oss. När vi kom dit kanske lite efter halv 8 var det ganska dött och vi satt bara och pratade om allt möjligt. Kvällen höll på så ända till 10 tiden. Då kom Lina, Jennifer och Lilli och sen kom också Måne och Alexander. Kvällen blev sådär säkert skulle det ha varit roligare om man hade druckit men jag var så OTROLOIGT täpt i näsan så jag hade ingen lust. Åkte hem där en 2 tiden kanske. Söndag var bara slö, åkte inte med Daniel på snöskoter till grillstugan eftersom jag var så förskyld så hag fick sitta och snyta mig för dagen. Åkte hem från Daniel där en 9 tiden.
Idag har jag varit och handlat med mamma handlade en pärm på närbok till anatomi och fysiologi sen handlade jag också Benfotiamin + krom tablette på hälsokost som jag ska prova och se om sötsuget minskar. Sen har mamma och jag städat ur TVÅ skrubbar idag så att den ena ska bli ledig för mina kläder, och den är nästan tom nu men måste fortsätta lite på onsdag. För imorgon ska mamma och jag shoppa i Vasa och föra lite grejer till Internatet och kanske ta hem ett kylskåp? om det ryms haha.. annar hittar vi en anna lösning på problemet.

Men nu stressa vidare måste föna håret och åka efter Emma och sen iväg till Simone på karaoke/filmkväll/ tjejsnack ;)


RSS 2.0